
چگونگی ساخت تایم لاین در افترافکت
تایم لاین، یکی از پنلهای اصلی در افترافکت محسوب میشود که برای ایجاد انیمیشن مورد استفاده قرار میگیرد. بگونهای که هر فوتیج، تایم لاین مخصوص به خود را دارد و میتوانید با استفاده از آن، تنظیمات لایهها را مرتب و کنترل کنید
فهرست مطالب
یک خط عمودی قرمز رنگ که به آن نشانگر زمان فعلی میگویند، زمان انیمیشن در حال پخش را نشان میدهد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا کار با تایم لاین در نرم افزار افترافکت را به شما آموزش دهیم.
ساخت تایم لاین در نرم افزار افترافکت
اگر نشانگر موجود در قسمت تایم لاین (timeline) را در افترافکت جابهجا کنید، خواهید دید که زمان نشان داده شده در سمت چپ تصویر، بر اساس Frame تغییر میکند. اگر بخواهید آن را بر اساس زمان تغییر دهید، باید Ctrl را از صفحه کلید نگه دارید و روی ان کلیک کنید تا در بخش پائینی آن، Frame مشخص شود. اکنون میتوانید به صورت دستی، زمان مورد نظر خود را انتخاب کنید. برای انجام این کار کافی است روی قسمت زمان کلیک کرده و عدد مورد نظر خود را وارد کنید.
برای آن که اعداد نمایش داده شده در قسمت Time Ruler را بهتر ببینید، میتوانید نشانگر کوچکی که در پایین آن قرار دارد را جهت افزایش زمان کار با تایم لاین (timeline) در نرم افزار افترافکت، بزرگ کنید تا ببینید به طور دقیق در کدام Frame یا تایم لاین قرار دارید. همان گونه که در شکل زیر میبینید، این نشانگر در قیمت پایین مانیتور به صورت همزمان نشان داده میشود.
نمایش فایلها هنگام کار با تایم لاین (timeline)
میتوانید فایلهای صوتی، تصویری و یا صوتی تصویری را وارد تایم لاین کنید، اما باید به این نکته توجه داشته باشید فایلی که در بالاترین قسمت قرار دارد، نمایش داده میشود. برای مشاهده فایلهای دیگر میبایست علامت چشمی که در کنار فایلها قرار دارد، غیر فعال کنید. همانطور که اشاره شد، هنگام کار با تایم لاین (timeline) در نرم افزار افترافکت فایلهای صوتی و تصویری، حاوی صدا هستند. در صورتی که بخواهید صدا را برای لایهای قطع کنید، کافی است گزینه صدا را که به شکل بلندگو در کنار گزینه نمایش یا همان چشم قرار گرفته، غیر فعال کنید.
در کنار کلید صدا، کلیدی دیگری وجود دارد که به آن کلید Solo میگویند. عملکرد این کلید به گونهای است که در صورت وجود لایههای زیاد، زمانی که بخواهیم فقط یک لایه اجرا شود، از این گزینه استفاده میکنیم. به عنوان نمونه همانطور که در شکل زیر نیز مشاهده میکنید، گزینه نمایش برای تمامی فایلها فعال است اما تنها فایل قرار گرفته در لایه دوم که گزینه Solo برای آن فعال شده، نمایش داده میشود.
کار با تایم لاین در نرم افزار افترافکت
تا به اینجای کار با ساخت تایم لاین در نرم افزار افترافکت آشنا شدید. در ادامه آموزش کار با تایم لاین (timeline) در نرم افزار افترافکت کلید Lock یا همان F5 از صفحه کلید را داریم. این کلید برای فایلها و یا لایههایی کاربرد دارد که تغییرات لازم بر روی آنها انجام شده و دیگر نمیخواهیم تغییری را رویشان اعمال کنیم. در نتیجه این کلید را برایشان فعال میکنیم.
از دیگر موارد موجود بعد از فایلها، تنها گزینه Shy است که برایتان کاربردی است. این گزینه که به آن حالت روح نیز گفته میشود، زمانی کاربرد دارد که فایلهای زیادی را در اختیار دارید و رویشان کار کردهاید، اما نمیخواهید آنها را در این بخش ببینید و تنها میخواهید عملکردشان ماندگار باشد. برای انجام این کار کافی است فایل مورد نظر را انتخاب کرده و همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، از قسمت Hides all layers for … حالت روح را فعال کنید و گزینه Shy قرار گرفته در کنار فایل را بزنید.
بدین ترتیب فایلهای انتخاب شده، پنهان میشوند. در صورتی که Hides all layers for … را غیر فعال کنید، خواهید دید که فایلهای انتخاب شده در حالت مخفی قرار دارند.
نمایش یا عدم نمایش گزینههای موجود در تایم لاین
به هنگام کار با تایم لاین در نرم افزار افترافکت به این نکته توجه داشته باشید که تغییرات اعمال شده روی آنها در صفحه وجود دارد. در صورتی که دکمه نمایش فایلهایی را که در حالت روح قرار دارند غیر فعال کنید، تغییرات مربوطه را مشاهده خواهید کرد. به یاد داشته باشید که به هنگام کار با تایم لاین در نرم افزار افترافکت اگر در ناحیه مربوط به نوار بالای فایلها راست کلیک کنید و نشانگر موس را بر روی گزینه Columns نگه دارید، مواردی که امکان نمایش آنها روی صفحه وجود دارد، نمایش داده میشود. در صورتی که بخواهید آنها را روی صفحه ببینید، کافی است تیک کنار آنها را فعال و در غیر این صورت آن را غیر فعال کنید.
پخش ویدئو به هنگام کار با تایم لاین افترافکت
برای پخش ویدئو میتوانید از قسمت Time Ruler استفاده و با استفاده از Preview آن را پلی کنید. البته روشهای دیگری نیز برای پخش ویدئو در نرمافزار افترافکت وجود دارد. یکی از این روشهای استفاده از کلید Space صفحه کلید در قسمت تایم لاین است. روش دیگر استفاده از کلید صفر (۰) در سمت راست صفحه کلید است.
نشانگر موجود در بخش Time Ruler که زمان یا فریمها را مشخص میکند Current Time Indicator نام دارد و میتوانید از آن به عنوان CTI هم یاد کنید. در صورتی که بخواهید با استفاده از CTI در بین فریمها جابهجا شوید، میتوانید از کلیدهای End-Pg Dn-Pg Up-Home استفاده کنید. با زدن کلید Home و End علامت CTI به ترتیب به اولین و آخرین زمان میرود و اگر Pg Dn و Pg Up را بزنید، CTI به ترتیب فریم به فریم به جلو و سپس فریم به فریم به عقب میرود.
همچنین در نوار گرفته در پایین صفحه، گزینههایی وجود دارد که میتوانید به واسطه فعال کردن آنها، برخی قسمتها را در تایم لاین (timeline ) ببینید و یا با غیر فعال کردن، آنها را مخفی کنید. همانطور که در شکل نمایش داده از آموزش کار با تایم لاین در نرم افزار افترافکت میبینید، تمامی گزینهها را فعال کردیم.
اگر بخش Time Ruler را نیز در حالت Zoom قرار داده باشید، میتوانید با استفاده از نشانگر موجود در پایین صفحه، در بخشهای مختلف جابهجا شده و تمامی قسمتها را مشاهده کنید.