فهرست مطالب
آموزش تصویری Illustrator CC – تغییر اندازه اشیاء SCALE
در این راهنما قصد داریم تا در خصوص تغییر سایز در ایلوستریتور و تنظیم دوباره خصوصیات و ابعاد سند با شما دوستداران طراحی گرافیک صحبت کنیم. برای یادگیری این متد ما را تا انتهای مطلب همراهی کنید. حتماً تاکنون با این مسأله روبهرو شدهاید که پس از ایجاد فایل جدید و طراحی بخشهایی از آن، به تغییراتی در سند نیاز خواهید داشت. این تغییرات میتواند شامل تغییر سایز در ایلوستریتور و تنظیم دوباره خصوصیات و ابعاد سند باشد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا شما را باچگونگی انجام این تغییرات آشنا کنیم.
تغییر سایز در ایلوستریتور و تنظیم دوباره خصوصیات و ابعاد سند
برنامه را باز کرده و یکی از اسناد خود را انتخاب کنید. از منوی File گزینه Document Setup را انتخاب و یا از کلیدهای ترکیبی Alt+Ctrl+P استفاده کنید. به کمک این دستور میتوانید به بخشی از تنظیماتی که هنگام ایجاد یک سند جدید اعمال میکنید، دست یابید.
در پنجره باز شده، دو تَب General و Type وجود دارد که هر یک گزینههای مربوط به خود را دارند.
آشنایی با تَب General
در ادامه شما را با تب های جنرال در نرم افزار ایلوستریتور آشنا میکنیم.
تغییر واحد اندازهگیری سند
برای تغییر سایز در ایلوستریتور و تنظیم دوباره خصوصیات و ابعاد سند، گزینه Units در بخش General وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید واحد اندازهگیری سند خود را مجدداً تنظیم کنید. واحد اندازهگیری فعلی، میلیمتر است. اگر آن را روی پیکسل قرار دهید، خواهید دید که در بخش Bleed تمامی تنظیمات به پیکسل تغییر میکند.
تنظیمات آرت بورد در ایلوستریتور
آرت بورد یکی از مهمترین بخشهای پنجره Document Setup است و بیشترین کارایی را دارد که کمی جلوتر به آن خواهیم پرداخت. در قسمت Bleed میتوانید به تعیین مرز یا حاشیه اطمینان برای برش سند بپردازید. زیرا ممکن است سند پس از چاپ، نیاز به برش داشته باشد. فضای مورد نیاز برای این بخش 3 تا 5 میلیمتر است.
مرحله بعدی از تغییر سایز در ایلوستریتور و تنظیم دوباره خصوصیات و ابعاد سند مربوط به دو گزینهای خواهد بود که میتوان آنها را فعال یا غیرفعال کرد. اگر Show Images in Outline Mode فعال باشد، تصاویر درون سند در مُد Outline (مشاهده خط دور و عدم وجود رنگهای داخل تصویر) نمایش داده میشود.
گزینه Highlight Substituted Glyphsسمبلهایی را شامل میشود که روی صفحه کلید وجود ندارد و میبایست از طریق منوی Glyphs فعال شود. اگر سمبلی در سند شما موجود باشد، با فعال کردن این گزینه بصورت متمایل و متفاوت از سایر علائم نشان داده خواهد شد.
در بخش Transparency and Overprint Options تنظیمات مربوط به خطوط شبکهبندی و شفافیت زمینه سند وجود دارد که میتوانید در قسمت Grid Size اندازه شبکه پسزمینه شفاف را مشخص کنید.
گزینه بعدی Grid Colors است که تنظیمات مربوط رنگ خطوط شبکهبندی را مشخص میکند.
زمانیکه قرار است نتیجه نهایی روی کاغذ رنگی چاپ شود، اگر گزینه Simulate Colored Paper فعال باشد، این فرآیند برای شما شبیهسازی خواهد شد. البته این گزینه تنها زمانی کاربرد دارد که Grid Colors حالتی به غیر از Light باشد.
بخش Preset نیز مربوط به رزولوشن سند است. بسته به تصاویر و افکتهای مورد استفاده در سند خود میتوانید High Resolution را انتخاب کنید.
آشنایی با تَب Type
در این بخش از تغییر سایز عکس در ایلوستریتور و تنظیم مجدد خصوصیات و ابعاد سند مشاهده میکنید که اولین گزینه بصورت پیشفرض فعال است. Use Typographer’s Quotes مشخص میکند که گیومههای درون سند به چه صورت باشد.
در بخش Language زبان پیشفرض سند ایلوستریتور مشخص میشود. همچنین میتوانید با از لیست موجود در Double Quotes و Single Quotes شکل گیومهها دوتایی و تکی را انتخاب کنید.
در قسمت Superscript سایز و محل قرارگیری توان و در بخش Subscript سایز و محل قرارگیری اندیس نسبت به خط زمینه مشخص میشود. همچنین Small Caps ابعاد حروف کوچک انگلیسی نسبت به حروف بزرگ را تعیین میکند و در قسمت Export میتوانید تنظیمات لازم برای قابلیت ادیت متون پس از دریافت خروجی را مشخص کنید. پس از انجام کامل تغییرات، روی Ok کلیک کنید تا تنظیمات صورت گرفته، در سند اعمال شود.
تنظیمات Edit Artboard در ایلوستریتور
در بخش General و قسمت تنظیمات آرت بورد در ایلوستریتور قرار شد که در ادامه، این بخش را توضیح دهیم که اکنون بصورت مفصل به آن میپردازیم.
تغییر سایز آرت بورد
روی Edit Artboard در پنجره Document Setup و تَب General کلیک کنید. برای دسترسی به این بخش میتوانید از ابزار Artboard Tools و یا کلیدهای ترکیبی Shift+O استفاده کنید.
برای تغییر سایز در ایلوستریتور و تنظیم دوباره خصوصیات و ابعاد سند یکی از کارهایی که میتوانید انجام دهید آن است که به تعداد آرت بوردهایتان اضافه کنید. یعنی اگر یک سند را با یک آرت بورد طراحی کردهاید، به آرت بورد دیگری نیاز خواهید داشت تا طرح دیگری را درون آن رسم کنید. به عبارتی میتوانید تا 100 آرت بورد درون یک سند ایجاد کنید.
آشنایی با ابزارهای موجود در نوار کنترل آرت بورد
در این بخش شما را با ابزارهای موجود در نوار کنترل آرت بورد در برنامه ایلوستریتور آشنا خواهیم کرد.
Presets
اولین ابزار در نوار کنترل آرت بورد، مربوط به Preset است که با کلیک روی آن، کادر مربوطه باز خواهد شد که یک سری سایز بصورت پیشفرض درون آن قرار دارد. این بخش مربوط به سایزهای استاندارد کاغذ برای چاپ سند است و شما میتوانید سایز دلخواه خود را انتخاب کنید.
برای تغییر سایز در ایلوستریتور و تنظیم دوباره خصوصیات و ابعاد سند بخش دیگری در اینجا وجود دارد که مربوط به سایزهای استاندارد دستگاههایی همچون موبایل و تبلت است.
بخش سوم، سایز استاندارد رزولوشن برای اسنادی است که قصد انتشار آنها را در وب دارید و میتوانید به دلخواه آنها را انتخاب کنید.
Portrait & Landscape
در این بخش میتوانید حالت کاغذ را مشخص کنید که بصورت عمودی (Portrait) یا افقی (Landscape) تعیین میگردد.
New Board
با استفاده از این گزینه میتوانید یک آرت بورد جدید خلق کنید. خواهید دید که آرت بورد جدید دقیقاً در ابعاد آرت بورد قبلی خواهد بود. میزان Zoom را روی 50% تنظیم کنید تا دید بهتری از صفحه داشته باشید. اکنون میتوانید سایز آرت بورد جدید را از بخش Preset تغییر دهید و یا جهت قرارگیری آن را تعیین کنید.
آرت بوردی که در حالت انتخاب باشد، با خطچینهای آبی رنگ در اطراف آن، نمایش داده خواهد شد. با کلیک روی آرت بوردهایتان، میتوانید آنها را به حالت فعال درآورید یا میتوانید از بخش Artboard Navigation، آنها را با انتخاب شمارههایشان فعال کنید.
فرض کنید که میخواهیم برای تغییر سایز در ایلوستریتور و تنظیم دوباره خصوصیات و ابعاد سند آرت بورد دیگری ایجاد کنیم. برای این منظور، Creatw New کنید تا آرت بورد جدیدی ایجاد شود. ملاحظه خواهید کرد که ابعاد آرت بورد جدید مشابه آرت بورد فعال است که میتوانید سایز یا جهت قرارگیری آن را به دلخواه تغییر دهید. برای تهیه یک کپی از آرت بورد، میتوانید Alt را از صفحه کلید نگه دارید و با Drag کردن یک کپی از آرت بورد همراه با تمام طرحهای آن بگیرید.
Delete Artboard
اگر قصد حذف آرت بوردی را داشته باشید، کافی است آن را انتخاب کنید و با کلیک روی آیکون سطل زباله یا همان Delete آن را حذف کنید.
Name
با استفاده از این بخش میتوانید نام آرت بورد انتخاب شده را به دلخواه تغییر دهد. همانطور که در شکل زیر میبینید، آرت بورد افقی در حالت انتخاب شده قرار دارد که برای نمونه میتوانید نام art2 را برای آن انتخاب کرده و Enter کنید.
Move/Copy Artwork with Artboard
با فعال یا غیرفعال کردن این گزینه در ایلوستریتور میتوانید تعیین کنید که آیا به هنگام جابهجایی آرت بورد، محتویات آن نیز به همراهش جابهجا شود یا خیر.
Artborad Options
با کلیک روی این گزینه میتوانید به بسیاری از تنظیمات آرت بورد دسترسی پیدا کنید که بخشی از آن روی نوار کنترل قرار گرفته است.
در بخش Name نام آرت بورد و در بخش Preset سایز کاغذ براساس سند یا فیلم قرار گرفته درون موبایل یا تبلت تعیین میشود. در صورتی که طول و عرض مشخصی مدنظرتان است میتوانید از بخش Costum استفاده کنید. مختصات آرت بوردتان را نیز میتوانید در Refrence Point ببینید و جهت قرارگیری کاغذ را تعیین کنید و یا اینکه با استفاده از فعالسازی گزینه Show Center Mark نقطه مرکزی را مشاهده کنید.
با فعالسازی گزینه Show Cross Hairs خطوط راهنمای موجود در چهار طرف بوم برای شما به نمایش درخواهد آمد. همچنین اگر Show Video Safe Areas را فعال کنید، محدوده ایمن ویدئو یا فیلم مشخص میشود. در قسمت Video Ruler Pixel Aspect Ratio ابعاد خطکشهای بوم و در بخش Global، دو گزینه وجود دارد که به ترتیب Fade Region Outside Artboard برای نمایش تاریکتر قسمتهای بیرونی بوم و Update While Dragging برای نمایش تاریکتر مناطق بیرونی بوم هنگام Drag کردن است.
در بخش انتهایی پنجره میتوانید آرت بورد فعال را مشاهده و سپس روی Ok کلیک کنید.
Refrence Point
در این بخش مختصات هر نقطه از آرت بورد در کادرهای X و Y مشخص میشود. چنانچه ابعاد خاصی را برای آرت بورد خود مدنظر دارید، میتوانید در بخشهای Width و Height وارد کنید.
در آخرین بخش از تغییر سایز در ایلوستریتور و تنظیم دوباره خصوصیات و ابعاد سند ، آیکونی با عنوان Constrain Width and Height Proportion قرار گرفته که امکان تنظیم دو کادر را به صورت همزمان فراهم میکند. یعنی با تغییر یکی از اعداد، دیگری هم تغییر میکند.
در صورت فعال نبودن این گزینه، میتوانید نسبتها را بصورت مجزا و دلخواه تعیین کنید.