فهرست مطالب
نحوه بالا و پایین بردن سرعت ویدئو در افترافکت
بطور قطع تاکنون با صحنههایی از فیلم مواجه شدید که در آن قسمتی از فیلم برای لحظهای میایستد و سپس به حرکت ادامه میدهد. این تغییر سرعت در بخشهایی از فیلم پس از فرآیند تولید، یکی از رایجترین تغییرات اعمال شده روی فیلم است که بیشتر در سکانسهای اکشن رخ میدهد در ادامه این مطلب از آموزش افترافکت با ما همراه باشید تا با استفاده از ابزارهای مختلف، نحوه تغییر سرعت فیلم در افترافکت و کار با پلاگین Twixtor را به شما آموزش دهیم.
نحوه تغییر سرعت فیلم در افترافکت
برای تغییر سرعت فیلم در افترافکت، ابتدا وارد محیط برنامه شوید. سپس با استفاده از گزینه New Composition یک Composition به رنگ مشکی ایجاد کنید. با استفاده از گزینه Import یک فایل ویدئویی را وارد محیط برنامه کنید و آن را در قسمت تایم لاین افترافکت قرار دهید. بعد از وارد کردن فایل در افترافکت به یاد داشته باشید که در پنل مربوط به نمایش یا همان Preview با استفاده از قسمت Play From میتوانید مشخص کنید که ویدئو از کدام قسمت شروع به پخش کند. به عبارتی اگر گزینه Current Time در این بخش فعال باشد، با زدن Play، فیلم از جایی که CTI (Current Time Indicator) در آن قرار گرفته، شروع به پخش خواهد کرد.
تغییر سرعت فیلم در افترافکت با تنظیم Frame Rate
با استفاده از قسمت Frame Rate میتوانید تعداد فریمهای کار را در ثانیه مشخص کنید. اگر آهسته بودن حرکتها برای شما از اهمیت چندانی برخوردار نباشد، میتوانید از Frame Rate کمتری استفاده کنید تا Preview زمان کمتری را مصرف کند. همچنین میتوانید برای ویدئوی خود، یک Skip تعیین کرده و مقدار کیفیت آن را تنظیم کنید.
استفاده از تکنیک Time Remapping
یکی از سادهترین تکنیکها برای تغییر سرعت فیلم در افترافکت، استفاده از Time Remapping به معنای مدیریت زمان در Footage است. به عبارت دیگر، زمانی که دوربین در قسمتی از فیلم متوقف میشود و سپس به حرکت خود ادامه میدهد، Time Remapping اتفاق میافتد. برای انجام این کار لازم است تا از سربرگ Layer گزینه Time و سپس گزینه Enable Time Remapping را انتخاب کنید. برای فعالسازی این گزینه میتوانید از کلیدهای ترکیبی Ctrl+Alt+T نیز استفاده کنید.
مشاهده خواهید کرد که با انتخاب این گزینه، دو Keyframe در ابتدا و انتهای ویدئو ایجاد و Time Remap در بخش تایم لاین نمایش داده میشود. حال با کلیک و انتخاب آن، Graph Editor را فعال کنید تا یک نمودار در بخش تایم لاین به نمایش گذاشته شود.
اگر این نمودار برای شما قابل رؤیت نیست، بر روی دکمه Choose Graph Type and Options کلیک کنید و از حالتهای موجود، Edit Value Graph را انتخاب کنید.
اکنون روی این نمودار، درست در بخشی که میخواهید دوربین کمی ایست داشته باشد، کلیک کرده و با استفاده از Add Keyframe at Current Time یک Keyframe ایجاد کنید. کمی جلوتر از بازه زمانی فعلی، Keyframe دیگری را ایجاد کنید. این دو Keyframe را به شیوهای در کنار یکدیگر قرار داده و تنظیم کنید که یک خط راست (حالت Remapping) در نمودار ایجاد شود.
شما همچنین میتوانید با فشردن دکمه Space از صفحه کلید، از کار اجرا بگیرید. در این حالت خواهید دید که در بازه زمانی مربوط به دو Keyframe فیلم متوقف شده و پس از Keyframe دوم مجدداً ادامه مییابد. در صورتی که بخواهید مدت زمان توقف دوربین افزایش یابد، میبایست فاصله موجود میان دو Keyframe را افزایش دهید. از این قابلیت میتوانید برای هماهنگی ویدئوها با آهنگهای مختلف استفاده کنید.
بررسی حالات مختلف Easy
به منظور تغییر سرعت فیلم در افترافکت، اکنون به بررسی گزینههای مربوط به حالتهای Easy که در پائین نمودار قرار دارند و با راست کلیک روی Keframe در قسمت Keyframe Assistant قابل مشاهده است، میپردازیم.
بعنوان نمونه با انتخاب حالت Easy Ease مشاهده خواهید کرد که دو دستگیره بر روی Keyframe ایجاد میشود و نمودار موجود به حالت خمیدهتری تبدیل میشود. به عبارتی حالت Easy Ease موجب میشود تا ویدئو آهستهتر وارد Time Remapping شده و متوقف گردد. در صورتی که بخواهید توقف ویدئو با سرعت بیشتری انجام گیرد، میتوانید حالتهای دیگر Easy را امتحان کنید. برای انجام این تنظیمات به صورت دستی، کافی است از دو دستگیرهای ایجاد میشود استفاده کنید. بعنوان نمونه برای Keyframe اول توقف را آهسته و برای Keyframe دوم سرعت را افزایش دهید تا بتوانید حرکت دوربین و تغییر سرعت فیلم در افترافکت را کنترل کنید.
نحوه کار با پلاگین Twixtor
در این بخش نحوه افزایش و یا کاهش سرعت فیلم را با استفاده از پلاگین Twixtor در افترافکت بررسی میکنیم.
ایجاد اسلوموشن
ابتدا برای شروع یک کامپوزیشن با مقدار 25 برای Frame Rate ایجاد کنید. سپس فایل ویدئویی مورد نظر را با استفاده از Import وارد محیط برنامه نمائید. روی آن راست کلیک کرده و از بخش Interpret Footage گزینه Min … را انتخاب کنید و در پنجره نمایش داده شده، مقدار Frame Rate را روی 25 تنظیم کنید.
اکنون ویدئو را در قسمت تایم لاین برنامه قرار داده، از سربرگ Layer گزینه New و سپس گزینه Adjustment Layer را انتخاب کنید. سپس پلاگین Twixtor را از پنل Effect & Preset جستجو کرده و بر روی فایل مربوط به Adjustment اعمال کنید. بدین ترتیب خواهید دید که پنجره مربوط به آن در سمت چپ تصویر نمایش داده میشود. اکنون از بخش Color Source حالت را برای فیلم و مقدار Frame Rate را با عدد 25 تنظیم کنید.
میزان حساسیت پلاگین Twixtor را میتوان از بخش Motion Sensitivity مشخص کرد. برای مثال مقدار آن را روی 100 تنظیم و تیک گزینه Plenty Memory را فعال کنید.
اکنون نشانگر CTI را بر روی قسمتی از ویدئو که میخواهید به صورت آهسته اجرا شود، قرار داده و روی علامت ساعت موجود در کنار گزینه Speed کلیک کنید تا یک Keyframe ایجاد شود. سپس CTI را در بازه زمانی جلوتر و در ثانیه دیگری قرار دهید و Keyframe دیگری ایجاد کنید. برای نمونه گزینه Speed را روی عدد 10 تنظیم و کار را اجرا کنید. خواهید دید که در بازه زمانی بین دو فریم، ویدئو بصورت آهسته پخش میشود.
افزایش سرعت
تا به اینجای کار با تغییر سرعت فیلم در افترافکت و حالت اسلوموشن آشنا شدید. هم اکنون میخواهیم سرعت قسمتی از فیلم را با استفاده از پلاگین Twixtor افزایش دهیم. برای این منظور ابتدا در ثانیه مورد نظر، با مقدار عددی 10 یک Keyframe ایجاد کنید. سپس کمی جلوتر و در Keyframe بعدی، عدد 100 را انتخاب کنید. ما این دو Keyframe را پس از دو Keyframe قبلی ایجاد کردیم. در این حالت اگر کار را اجرا کنید، خواهید دید که بین Keyframe اول و دوم ویدئو به حالت اسلوموشن پخش میشود و بین Keyframe سوم و چهارم سرعت پخش ویدئو افزایش مییابد و در نهایت پس از Keyframe چهارم، سرعت پخش به حالت اولیه خود باز میگردد.
اکنون ویدئو و Adjustment را به حالت انتخاب درآورده و از سربرگ Layer گزینه Pre-Compose را انتخاب کنید و نام آن را Twixtor بگذارید تا در یک Composition قرار گیرند. مجدداً از سربرگ layer گزینه New یک Solid با رنگ سیاه ایجاد کنید. دوبار روی ابزار Ellipse Tool کلیک کنید تا برشی بیضی شکل در صفحه ایجاد شود. حالت آن را روی Subtrack قرار داده و مقادیر Opacity و Feather Mask را برای آن تنظیم کنید. بدین ترتیب ویدئو در حاشیه سیاه رنگی قرار خواهد گرفت. برای اجرای صحیح فرایند اصلاح رنگ و نور در افترافکت میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.
مجدداً از قسمت New یک Adjustment Layer دیگر ایجاد و افکت Curves را روی آن اعمال کنید. با استفاده از این افکت میتوانید رنگ محیط را به شکل داخواه تنظیم کنید.