فهرست مطالب
آموزش پلاگین 3d stroke در افترافکت
پیش از آن که به بررسی Trapcode 3D Stroke بپردازیم، پلاگین Stroke را، که یک پلاگین داخلی برای افترافکت به شمار میرود معرفی میکنیم تا تفاوتهای میان Stroke و Trapcode 3D Stroke را بهتر متوجه شوید. در این مطلب از وبسایت محتوانایس قصد داریم تا به آموزش Trapcode 3D Stroke در افترافکت بپردازیم.
این امر به شما کمک میکند تا هنگام ساخت موشن گرافیک یا ساخت استوری موشن از تسلط کافی برخوردار شوید. برای شروع برنامه را باز کرده و یک Composition ایجاد کنید. اکنون با راست کلیک کردن، از قسمت New یک Solid ایجاد کنید. سپس لایه را در حالت انتخاب قرار داده و از منوی Effect قسمت Generate گزینه Stroke را انتخاب نمایید. بدین ترتیب، تنظیمات مربوط به این افکت در سمت چپ تصویر نمایش داده میشود.
جهت استفاده از این افکت، با ابزار Pen یک Mask دلخواه ایجاد کنید و در تنظیمات مربوط به Stroke، برای Path حالت Mask را انتخاب نمایید. حال میتوانید رنگ Stroke ایجاد شده را از قسمت Color، سایز آن را از قسمت Brush size و میزان سختی و نرمی Stroke را از قسمت Brush Hardness تغییر دهید. البته همانطور که در شکل 2 میبینید، تظیمات دیگری نیز وجود دارد که بسته به نیاز خود میتوانید از آنها استفاده کنید.
اگر بخواهید برای آن Animate ایجاد کنید، باید از Keyframe در Start و End استفاده کنید. به عنوان نمونه در ابتدا، ساعت قرار گرفته در کنار End را فعال کنید، سپس لایه Solid را انتخاب کرده و کلید U را از صفحه کلید فشار دهید. در تایم لاین افترافکت ابتدا مقدار صفر را برای آن انتخاب کنید و چند Frame جلوتر، مقدار صد را به آن اختصاص دهید. برای Start نیز، دو Keyframe بعد از Keyframe های End ایجاد کنید و اولی را روی صفر و دومی را روی صد تنظیم کنید. گر بر روی Play از پنل Preview کلیک کنید، Animate ایجاد شده را خواهید دید.
آموزش Trapcode 3D Stroke در افترافکت
اکنون ساعت کنار Start و End را غیرفعال کنید و مقدار Spacing را افزایش دهید. این کار باعث ایجاد فاصله در Stroke میشود. با ابزار Pen یک Mask دلخواه دیگری را بر روی لایه ایجاد و در تنظیمات مربوط به Stroke، برای Path حالت Mask2 را انتخاب کنید تا افکت بر روی آن اعمال شود. اگر بخواهید این افکت روی تمامی Mask ها اعمال شود، باید تیک All Mask را فعال کنید. با فعال کردن گزینه Stroke Sequentially نقطه Start را ابتدای Mask1 و End را انتهای Mask2 در نظر میگیرد.
برای دریافت خروجی به صورت Alpha، باید گزینه Paint Style را روی On Transparent قرار دهید.
حال Solid قبلی را حذف کرده و یک Solid جدید ایجاد کنید. سپس لایه را در حالت انتخاب قرار داده و از منوی Effect قسمت Trapcode گزینه 3D Stroke را انتخاب کنید. برای استفاده از این پلاگین نیز به Mask نیاز دارید. با ابزار Pen یک Mask را به دلخواه ایجاد کرده و در تنظیمات مربوط به Stroke، برای Path حالت Mask را انتخاب کنید. فعال بودن گزینه Use All Path تأثیری مشابه All Mask در افکت Stroke دارد. توجه داشته باشید که برای فعال کردن این افکت، در ابتدا باید Mask های خود را ایجاد کنید و سپس این افکت را روی لایه Solid اعمال کنید.
حذف کردن تمام ماسکها در برنامه
یکی از مراحل مهمی که قصد توضیح آن در مطلب آموزش Trapcode 3D Stroke در افترافکت را داریم حذف کردن ماسک ها است.
اکنون تمامی Mask ها را حذف کرده و با استفاده از Ellipse Tool یک Mask بصورت دایرهای ایجاد کنید. Camera یکی از گزینههای این افکت است که میتوانید به وسیله آن زاویه دید خود را تغییر دهید. با راست کلیک روی صفحه، از قسمت New یک Camer دو نقطهای ایجاد کنید. به منظور مشاهده تأثیر Strock بر روی Camera گزینه Comp Camera را فعال نمایید. بدین ترتیب تمامی گزینههای مربوط به این بخش غیرفعال شده میتوانید تأثیر دوربین موجود در Composition را در 3D Stroke ببینید.
گزینه Thickness در 3D Strock ضخامت و گزینه feather سختی و نرمی آن را مشخص میکند. در این پلاگین نیز میتوانید با استفاده از نقاط Start و End به همراه گزینه Offset، به خلق Animate های متفاوت بپردازید. با فعال کردن گزینه Loop، دیگر نقاط Start و End لحاظ نشده و با گزینه Offset میتوان کار را حرکت داد و دور ایجاد کرد.
اکنون به کمک Ellipse Tool یک Mask دیگر ایجاد کنید. با استفاده از Stroke Sequentially و فعال کردن آن، نقاط Start و End همچون حالت قبل تغییر میکند.
ساخت کمپوزیسیون جدید – آموزش Trapcode 3D Stroke در افترافکت
با ایجاد یک Composition جدید، بر روی آن راست کلیک کرده و از قسمت New یک Solid ایجاد کنید. با ابزار Pen یک Mask بصورت خط مستقیم رسم کرده و افکت 3D Strock را بر روی آن اعمال کنید. یکCamera ایجاد و همانند شکل 10، گزینه Comp Camera را فعال کنید. Unified Camera را از بالای صفحه انتخاب و زاویه دید Stroke را تغییر دهید تا بصورت دلخواه تنظیم گردد.
با فعال کردن گزینه Repeater خواهید دید که از Strock چند کپی ایجاد میشود. در این حالت میتوانید از قسمت Instances تعداد کپیهای مورد نظر را مشخص کنید. اگر آن را بر روی عدد یک تنظیم کنید، از آنجایی که در هر دو طرف Strock یک کپی ایجاد میشود، در مجموع دو کپی خواهید داشت. اگر فقط یک کپی نیاز دارید، گزینه Symmetric Doubler را غیرفعال کنید. سایر گزینهها مربوط به فاصله Stroke ها در سه جهت X-Y-Z است و برای چرخش نیز گزینههای Rotation موجود است.
با ابزار Horizontal Type Tool یک متن در صفحه ایجاد کنید و لایه آن را روی حالت 3D Strock قرار دهید. حال از بخش تنظیمات افکت 3D Stroke برای Start در ابتدای Time Line یک Keyframe با مقدار صد ایجاد کنید و کمی جلوتر، مقدار آن را به صفر تغییر دهید تا یک Animate ایجاد شود.
ابتدا Repeater را غیرفعال کنید. در قسمت Transform از تنظیمات افکت، گزینه Bend موجود است که با فعال کردن آن میتوانید به خط مستقیم، حالت خمیده دهید و با افزایش مقدار آن حالت فنری ایجاد کنید. با فعال کردن مجدد Repeater خواهید دید که تغییرات بر روی تمام کپیها اعمال شده است.
افزودن دوربین به تایم لاین
در ادامه مطلب آموزش Trapcode 3D Stroke در افترافکت باید اقدام به ایجاد دوربین کنیم. برای اضافه کردن دوربین، در ابتدای Time Line گزینه Position مربوط به دوربین، یک Keyframe ایجاد کنید و در چند بازه جلوتر، تغییر مکان دهید. برای متن نیز میتوانید همین کار را انجام دهید. در انتهای کار، تمامی Keyframe ها را انتخاب کنید و F9 را بزنید تا به نرمی انجام شوند. برای opacity متن نیز میتوان Animate ایجاد کرد و با استفاده از افکت Glow به درخشندگی کار افزود.