
چگونه تصویر در مانیتور را در برنامه افترافکت تنظیم کنیم؟
تنظیم کردن تصویر در مانیتور در برنامه افترافکت یکی از دغدغه هایی است که اغلب طراحان با آن مواجه هستند. لذا، در این راهنما قصد داریم تا راهکارهای مناسبی جهت رفع این مشکل ه شما عزیزان ارائه دهیم.
فهرست مطالب
اگر با نرمافزار افترافکت کار میکنید، به طور قطع میدانید که آشنایی با تنظیمات تصویر در مانیتور در افترافکت میتواند، کار را برایتان علاوهبر سهولت، بسیار دلچسبتر کند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با بخشهای مختلف تنظیمات تصویر در مانیتور در افترافکت آشنا کنیم.
تنظیمات تصویر در مانیتور در افترافکت
ابتدا برنامه افترافکت را باز کرده و چند فایل تصویری را از طریق Import وارد محیط برنامه کنید و در قسمت تایم لاین قرار دهید. برای تغییر نمایش و تنظیمات تصویر در مانیتور در افترافکت، باید تصویر مورد نظر را انتخاب و روی آن راست کلیک کنید. در بخش Transform علاوه بر گزینههای موجود، سه گزینه وجود دارد. اگر بخواهید تصویر را به صورت کامل در کادر مانیتور داشته باشید، باید از گزینه Fit to Comp استفاده کنید. در صورتی که بخواهید عرض و یا طول تصویر را تغییر دهید، میتوانید از دو گزینه دیگر یعنی Fit to Comp Width و Fit to Comp Height استفاده کنید.
حال اگر بخواهید تنظیمات تصویر در مانیتور در افترافکت را تغییر دهید، به گونهای که به یک اندازه شوند، باید تمام تصاویر را به طور همزمان با هم انتخاب کنید و از گزینههای موجود در بخش Transform استفاده کنید. در این صورت تمامی تصاویر بر هم منطبق شده و برای دیدن هر یک میبایست، آنها را جابهجا کنید یا با برداشتن چشم کنار آنها در قسمت تایم لاین، آنها را از حالت نمایش خارج کنید. بدین ترتیب میتوانید تصویر مورد نظر را مشاهده کنید.
آشنایی با ابزارهای موجود در بخش Composition
برای تنظیمات تصویر در مانیتور در افترافکت، ابزارهای مختلف و متعددی در قسمت پایینی پنجره Composition قرار گرفتهاند که در ادامه به بررسی هر یک میپردازیم.
گزینه Always Preview This View و Primery Viewer
همانطور که در شکل زیر مشاهده میکنید، دو ابزار ابتدایی از سمت چپ، برای نمایش فایلها در صفحه مورد استفاده قرار میگیرند.
گزینه Magnification Ratio Popup
پس از آن قسمتی قرار دارد که با علامت % مشخص شده است. از این بخش برای بزرگ و یا کوچک کردن تصویر استفاده میشود. اگر بر روی لیست بازشوی آن کلیک کنید، یک سری از اعداد را خواهید دید که به صورت درصدی قرار دارند. با انتخاب هر یک از آنها، خواهید دید که اندازه تصویر تغییر میکند. همچنین با قرار دادن اشارهگر موس در صفحه نمایش و حرکت دادن بخش غلتکی موس نیز میتوانید این کار را انجام دهید.
گزینه Choose Gride and Guide Options
اگر بر روی این گزینه کلیک کنید، یک سری گزینه برای شما نمایش داده میشود. همانطور که در شکل زیر مشاهده میکنید با انتخاب Title Action Safe کادری با سه حاشیه ظاهر میشود. البته توجه داشته باشید که برای استفاده از این گزینه، ابتدا میبایست تصاویر را هم اندازه کنید.
با داخلیترین خطی که وجود دارد، Title و دو خط دیگر نیز Action نامیده میشود. برای این که بتوانید تصویر را در تلویزیونهایی با اندازههای متفاوت نمایش دهید، از این بخش استفاده میکنید. چرا که برخی اوقات ممکن است، تلویزیون صفحه نمایش کوچکی داشته باشد و قسمت Action در آن قابل رؤیت نباشد که در آن فقط از قسمت Title استفاده میکنیم. به همین دلیل بخشهای مهم تصویر را در این قسمت قرار میدهیم تا در همه دستگاهها قابل پخش باشد.
با انتخاب گزینهProportional Grid خواهید دید که تصویر به صورت شطرنجی درمیآید که با استفاده از آن میتوانید تصویر را به صورت دقیقتر در جای مورد نظر قرار دهید. در ادامه لیست گزینه Grid وجود دارد که عملکردی مشابه گزینه قبلی خواهد داشت، اما با دقت بیشتر. گزینه Rulers نیز در اطراف صفحه خطکشیهایی را ایجاد خواهد کرد که همه این گزینهها را میتوانید در شکل زیر مشاهده کنید که با برداشتن تیک کناری هر یک از گزینهها میتوانید آنها را از حالت انتخاب خارج کنید.
گزینه Toggle Mask & Shape Path Visibility
این گزینه برای تنظیمات Mask ها و Shape ها میباشد و کارایی زیادی ندارد.
گزینه Take Snapshot
اگر بخواهید از صفحه مانیتور خود عکس بگیرید، میتوانید از این گزینه که به شکل دوربین است استفاده کنید.
گزینه Show Snapshot
زمانی استفاده میشود که عکس دیگری را نمایش دهید و بخواهید به عکس قبلی بازگردید.
گزینه Show Channel and Color Management Settings
از این گزینه برای نوع نمایش تصویر استفاده میشود که به طور معمول در حالت RGB قرار دارد. تغییرات آن را میتوانید در شکل زیر مشاهده کنید.
گزینه Resolution/Down Sample Factor Popup
این گزینه کیفیت فایل را برای شما مشخص میکند که با کلیک بر روی لیست بازشوی آن، چند گزینه در اختیارتان قرار خواهد گرفت. به طور معمول این مورد زمانی که یک Composition جدید ایجاد میشود، انتخاب میگردد. حالت Full بهترین حالت آن است اما گزینههای دیگری همچون Half، Third و Quarter نیز وجود دارد که در صورت نیاز میتوانید از آنها استفاده کنید. گزینه دیگری هم تحت عنوان Custom وجود دارد که با انتخاب آن میتوانید مقادیر دلخواه خود را وارد کنید. هرچه اعداد وارد شده بیشتر باشد، کیفیت کار کمتر خواهد شد.
گزینه Toggle Transparency Grid
در صورتی که بخواهید بکگراند را در حالت شفاف قرار دهید، این گزینه را انتخاب میکنید.
گزینه ۳D View Popup
از این بخش برای نمایشهای سه بعدی استفاده میشود. اگر بر روی آن کلیک کنید، گزینههای متعددی را خواهید دید که با انتخاب هر یک، نوع نمایش برای آ« حالت سه بعدی تغییر میکند.
گزینه Select View Layout و Timeline
در صورتی که بخواهید کار را در پنجرههای مختلف مشاهده کنید، با کلیک بر روی این گزینه، حالتهای مختلفی ایجاد میشود که یک نمونه از آن در شکل زیر نمایش داده شده است.
گاهی ممکن است بخواهید تصویر را به صورت تمام صفحه ببینید، برای این منظور کافی است کلید کناری عدد ۱ را از صفحه کلید که عموماً ~ است، بزنید. برای خروج از حالت تمام صفحه نیز مجدد آن را فشار دهید. همچنین با کلیک بر روی گزینه Timeline در بخش پائینی مانیتور، میتوانید تصویر را از حالت تمام صفحه خارج کرده و به عقب بازگردید.
گزینه Composition Flowchart
با انتخاب این گزینه، لایه جدیدی برای شما باز خواهد شد که برای بستن آن کافی است تا روی علامت Close یا × کلیک کنید. آخرین بخش از تنظیمات تصویر در مانیتور در افترافکت، تنظیماتی برای افکتهای View دارد که اگر بر روی خود آن کلیک کنید، تمامی تنظیمات Reset میشود.
تنظیمات تصویر در مانیتور با استفاده از Composition
آخرین بخش از تنظیمات تصویر در مانیتور در افترافکت، مربوط به قسمت بالایی پنجره و مربوط به Composition است. روی سه خط جلویل آن کلیک کنید. بدین ترتیب خواهید دید که گزینههای متعددی برای شما به نمایش درمیآید. اکنون گزینه Show Composition Navigator را انتخاب کنید تا همانطور که در شکل زیر میبینید، نام آن در گوشه سمت چپ مانیتور قرار گیرد.