آموزش فتوشاپ

نحوه ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ + ویدئو آموزشی

ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ

چگونه در فتوشاپ از عکس ها خروجی بگیریم؟

فتوشاپ، یکی از قدرتمندترین و پُر کاربردی‌ترین برنامه‌ها می‌باشد که توسط شرکت Adobe به بازار عرضه شد. امروزه این نرم‌افزار که ابزاری برای طراحان، توسعه‌دهندگان، عکاسان، هنرمندان گرافیک و … محسوب می‌شود، به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کار با فتوشاپ، همچون گشت ‌و گذار درون هزارتویی بزرگ است که هدف اصلی آن ویرایش عکس به صورت حرفه‌ای است. فرض کنید شما عکس مورد نظر را ویرایش کرده‌اید و حالا نوبت آن رسیده که از عکس خود خروجی بگیرید و آن را ذخیره کنید. مجموعه‌ای از تنظیمات برای ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ وجود دارند که هر یک تأثیرات خاص خود را بر روی عکس می‌گذارند. در ادامه این مطلب از آموزش فتوشاپ با ما همراه باشید تا با یک‌دیگر به بررسی روش‌های ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ بپردازیم.

آموزش ذخیره سازی عکس در فتوشاپ

بطور معمول، برای ذخیره سازی عکس در فتوشاپ از فرمان Save استفاده می‌شود اما این فرمان آخرین تغییرات صورت گرفته در فایل فعلی را روی فایل اولیه با همان نام یا پسوند اعمال می‌کند. در این بخش به بررسی بیشتر این فرمان می‌پردازیم.

ابتدا برنامه فتوشاپ را اجرا کرده و بدون آنکه تصویری را باز کنید، دوبار در محیط کاری نرم‌افزار کلیک کنید تا پنجره Open باز شود. تصویر مورد نظر را انتخاب و روی Open کلیک کنید. از منوی File گزینه Save را مشاهده می‌کنید که در حالت غیرفعال قرار دارد. این بدین خاطر است که هنوز تغییری در تصویر ایجاد نشده است.

نحوه ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ

با استفاده از ابزار Crop تصویر را بُرش بزنید و سپس روی تیک تأیید در نوار آپشن کلیک کنید.

نحوه ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ

دومین روش برای ذخیره سازی عکس در فتوشاپ استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl+S است.

فرمت‌های مختلف ذخیره سازی عکس در فتوشاپ

برای ذخیره سازی عکس در فتوشاپ فرمت‌های مختلفی وجود دارد که عبارتند از :

1. فرمت PSD

فرمت پیش‌فرض فتوشاپ است و تمامی لایه‌ها، یادداشت‌ها، کانال‌ها و پروفایل‌های رنگی را ذخیره می‌کند. پس از ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با این فرمت، آیکون این نرم‌افزار در کنار نام فایل شما قرار می‌گیرد.

2. فرمت PSB

بسیار شبیه به فرمت PSD بوده و به منظور ذخیره‌سازی اسنادی با بیش از 300 هزار پیکسل مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عبارتی هدف استفاده از این فرمت، رفع محدودیت‌های فرمت PSD است.

3. فرمت JPEG، JPG

رایج‌ترین فرمت موجود برای ذخیره سازی عکس در فتوشاپ است. نکته قابل تأمل اینجاست که با هر بار باز کردن عکس در این برنامه و ایجاد تغییرات، تا حدودی کیفیت تصویر کاهش می‌یابد.

4. فرمت PNG

این فرمت برای ذخیره سازی عکس در فتوشاپ بدون پس زمینه همچون لوگو، استیکر و … استفاده می‌شود. همچنین تصاویر به دست آمده، بیشتر در صفحات وب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

5. فرمت GIF

این فرمت نیز همچون PNG بدون پس زمینه بوده و دارای حالتی شفاف است و می‌تواند به دو صورت ثابت و متحرک ذخیره شود. با توجه به حجم کم فایل و پشتیبانی از 256 رنگ، برای فایل‌هایی با طیف رنگی گسترده مناسب نمی‌باشد.

6. فرمت BMP

یکی از فرمت‌های تعریف شده و استاندارد، برای ویندوز است که شامل BMP، RLE و DIB می‌شود.

7. فرمت PDF

از فرمت‌های بسیار کاربردی در نرم‌افزار فتوشاپ است و برای تصاویری مورد استفاده قرار می‌گیرد که می‌خواهید آن‌ها را در دیوایس‌های مختلف باز و اجرا کنید.

8. فرمت TIFF، TIF

این فرمت برای ذخیره سازی عکس در فتوشاپ بدون از دست دادن کوچک‌ترین کیفیت مورد استفاده قرار می‌گیرد و مهم‌ترین مزیت آن لایه باز بودن فایل خروجی است. بنابراین بیشتر برای کارهای چاپی استفاده می‌شود.

اکنون عکس را با فرمت PDF با نامی دلخواه در کامپیوتر ذخیره کنید. به محض استفاده از فرمان Save، پنجره‌ Adobe Photoshop ظاهر می‌شود که بیان میدارد، تغییرات انجام شده بر روی تصویر اعمال می‌شود.

نحوه ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ

با فعال کردن گزینه Don’t Show Again برای عدم نمایش دوباره این پیام، روی Ok کلیک کنید. اکنون پنجره Save PDF ظاهر می‌شود که باید روی گزینه Save کلیک کنید. تنظیمات متعددی در این پنجره تحت عنوان Save Option قرار دارد که عبارتند از:

  • As a Copy: ذخیره‌سازی یک کپی از فایل جاری بدون باز ماندن آن
  • Notes: ذخیره‌سازی اطلاعات مربوط به یادداشت‌ها
  • Alpha Channels: ذخیره‌سازی اطلاعات مربوط به کانال‌ها به همراه فایل
  • Spot Colors: ذخیره‌سازی اطلاعات موجود در کانال رنگ‌های نقطه‌ای
  • Layers: ذخیره‌سازی اطلاعات مربوط به لایه‌ها که در صورت غیرفعال بودن به صورت تک لایه ذخیره می‌شود.

نحوه ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Save As

با استفاده از فرمان Save As می‌توانید بدون ایجاد تغییر در فایل اصلی، فایل جاری را با نامی متفاوت و در محل دیگری ذخیره کنید. ابتدا برنامه فتوشاپ را اجرا کرده و بدون آنکه تصویری را باز کنید، دوبار در محیط کاری نرم‌افزار کلیک کنید تا پنجره Open باز شود. تصویر مورد نظر را انتخاب و روی Open کلیک کنید. از منوی File گزینه Save As را انتخاب کنید تا پنجره Save As باز شود یا از کلیدهای ترکیبی Ctrl+Shift+S استفاده کنید.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Save As

در پنجره باز شده، ابتدا مسیر مورد نظر را انتخاب کنید. سپس در قسمت File Name، نام فایل را تغییر دهید و از قسمت Save As Type فرمت دلخواه را از لیست بازشو، انتخاب کنید.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Save As

مراحل ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با فرمت PSD

از رایج‌ترین فرمت‌های ذخیره سازی عکس در فتوشاپ، PSD است. در این قسمت از آموزش ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ، به بررسی مراحل ذخیره سازی با فرمت PSD می‌پردازیم.

  1. با کلیک روی زبانه پنل Color آن را Hide کنید تا در پنل لایه‌ها فضای بیشتری داشته باشید.
  2. اگر فایل‌تان عکسی دارای لایه‌های متنی است، ممکن است با هشدار فونت‌های گمشده روبه‌رو شوید که در اینصورت باید روی Resolve کلیک کنید. با نگاهی به پنل لایه‌ها، خواهید دید که لایه‌ای به نام T وجود دارد که خاموش است و قابل مشاهده نیست.
  3. روی سه نقطه بالای لایه‌ها کلیک و از منوی موجود گزینه Delete Hidden Layer را انتخاب کنید. پیامی نمایش داده خواهد شد که Yes را بزنید. بدین ترتیب تمامی لایه‌های پنهان و خاموش حذف می‌شوند.
  4. اگر به عنوان تصاویر توجه کنید، می‌بینید که در خارج از پرانتز، ستاره‌ای وجود دارد که نمایانگر تغییرات ذخیره نشده است. با رفتن به منوی File و انتخاب گزینه Save آن‌ را ذخیره یا از کلیدهای ترکیبی Ctrl+S استفاده کنید.
  5. در صورت نیاز با استفاده از Save As یا کلیدهای ترکیبی Ctrl+Shift+S کپی دیگری تهیه کنید.

مراحل ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با فرمت PSD

  1. به منوی Edit بروید و از گزینه Preferences، File Handling را انتخاب کنید.

مراحل ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با فرمت PSD

  1. یکی از گزینه‌های موجود در این پنجره Maximize PSD and PSB File Compatibility است که به معنای سازگاری بالای این فایل با نرم‌افزارها می‌باشد. در تنظیمات پیش‌فرض روی Always تنظیم شده که می‌توانید آن را روی Ask قرار داده و Ok کنید.

مراحل ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با فرمت PSD

  1. به منوی File رفته و دستور Save As را انتخاب تا فایل مورد نظر را با نام دیگر و فرمت PSD ذخیره کنید.
  2. اطمینان بیابید که تمامی گزینه‌‌ها غیر از As a Copy روشن است. هرچند که در اغلب موارد گزینه Alpha Channels خاموش است.

آشنایی با کانال‌ های آلفا

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، PSD یکی از کاربردی‌ترین فرمت‌ها برای ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ است. کانال‌های آلفا ماسک‌هایی هستند که در پنل کانال ذخیره می‌شوند. بنابراین اگر شما یک پنل آلفا ایجاد کنید، به طور قطع نمی‌خواهید آن را از دست بدهید. پس اگر این گزینه خاموش شود، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

گزینه As a Copy نباید روشن شود چراکه به هنگام ذخیره فایل با فرمت PSD یک علامت خطر محسوب می‌شود. با خاموش بودن این گزینه، سایر گزینه‌ها روشن می‌شوند مگر آنکه عکس دارای آن عناصر نباشد. پس از اطمینان از فعال بودن گزینه ICC profile، روی Save کلیک کنید.

مراحل ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با فرمت PSD

بدین ترتیب پیام هشداری بر روی صفحه با مضمون به حداکثر رساند سازگاری فایل، نمایش داده خواهد شد. از آنجایی که فتوشاپ، قادر به خواندن فایل‌های خود است، فعالسازی یا عدم فعال کردن جعبه چک موجود در پیام، تأثیری در آن نخواهد داشت. به عبارتی این پیام در خصوص به اشتراک‌گذاری فایل‌ها PSD با برنامه‌های دیگری همچون Light Room است. از آنجایی که فعال بودن گزینه Maximize Compatibility موجب افزایش حجم فایل می‌گردد، اگر از برنامه‌های Adobe استفاده می‌کنید، توصیه می‌شود آن را خاموش کنید. زیرا هر یک از برنامه‌های Adobe می‌توانند لایه‌های فتوشاپ را بخوانند. در نهایت روی Ok کلیک کنید و مطمئن باشید که هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.

مراحل ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با فرمت PSD

به منوی Edit رفته و با فرض اینکه حداکثرسازی را هیچ زمانی نمی‌خواهید انجام دهید، از قسمت Prefernces گزینه File Handling را انتخاب کنید. گزینه Maximize PSD and PSB File Compatibility را بر روی Never قرار داده و Ok کنید. بدین ترتیب این پیام دیگر برای شما نمایش داده نخواهد شد و از این پس سند چند لایه را به فرمت PSD بومی در فتوشاپ ذخیره می‌کنید.

مراحل ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با فرمت PSD

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Quick Export as JPEG

در این مرحله از آموزش ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ به شما نشان خواهیم داد که چگونه با Quick Expert در فتوشاپ فایل PNG را به JPEG تبدیل کنید، زیرا بهترین روش برای فشرده‌سازی تصویر است. به یاد داشته باشید که در نسخه‌ای از تصویر که شامل لایه‌های اصلی است، رنگ‌ها در فضای رنگی RGB تنظیم شده‌اند. اکنون به منوی File رفته و از قسمت Export گزینه Export Preferences را انتخاب کنید.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Quick Export as JPEG

در پنجره باز شده که Preferences نام دارد، اولین گزینه Quick Export Format است که به طور پیش‌فرض بر روی PNG تنظیم شده است. روی آن کلیک کرده، فرمت و کیفیت مورد نظر را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که تعیین کیفیت تصویر، یکی از راه‌های فشرده‌سازی تصویر است. با استفاده از بخش Metadata نیز می‌توانید ابرداده‌هایی را که به کپی‌رایت و اطلاعات تماس داده دسترسی دارند، به فایل اضافه کنید. در انتها توجه داشته باشید که گزینه Convert to SRGB فعال باشد و روی Ok کلیک کنید.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Quick Export as JPEG

بار دیگر به منوی File رفته و از قسمت Export گزینه Quick Export as JPG را انتخاب کنید.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Quick Export as JPEG

با انتخاب این گزینه پنجره Save As برای شما به نمایش درخواهد آمد. نام دلخواه خود را در بخش File Name تعیین کرده و تغییرات انجام شده را Save کنید.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Quick Export as JPEG

مجدداً به منوی File رفته و بر روی Open کلیک کنید.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Quick Export as JPEG

در پنجره باز شده، می‌توانید فایلی را که ذخیره کرده‌اید، با همان نام و تنظیمات ببینید. با نگه داشتن موس بر روی تصاویر ذخیره شده، می‌توانید نوع فرمت و حجم اشغال شده را نسبت به حافظه ببینید. همان فایل ذخیره شده را انتخاب و روی Open کلیک کنید. از مقایسه این فایل با فایل‌های قبلی، متوجه می‌شوید که کیفیت کار بسیار بهتر است.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Quick Export as JPEG

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Quick Export as PNG

در این بخش از آموزش ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ، به بررسی ساده‌ترین راه برای ذخیره‌سازی تصاویر در وب می‌پردازیم. برای انجام این کار، از فرمان Quick Export در فتوشاپ و با فرمت PNG استفاده می‌کنیم. اشاره به دو نکته در اینجا ضروری است که عبارتست از:

  1. تصویر موجود در فضای رنگی RGB است که در سمت چپِ پایین صفحه مشخص است. در صورت عدم نمایش کافی است بر روی فلش کوچک (<) کلیک کرده و Document Profile را انتخاب کنید.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Quick Export as PNG

  1. از گزینه File Info از منوی File می‌توانید حق کپی رایت و اطلاعات تماس را تعیین کنید.

سپس به منوی File رفته و از بخش Export گزینه Quick Export as PNG را انتخاب کنید.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Quick Export as PNG

این گزینه در فتوشاپ بدین معناست که هیچ تنظیماتی ارائه نخواهد شد وشما را مستقیماً به پنجره Save As هدایت می‌کند که با کلیک روی گزینه Save می‌توانید آن را ذخیره کنید.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Quick Export as PNG

اکنون با رفتن به منوی File و انتخاب گزینه Open، تصویر ذخیره شده را در فتوشاپ باز کنید. کیفیت این تصویر همانند تصویر اول است و تنها تفاوت آن مربوط به فضای رنگی است. تصویر اصلی در فضای Adobe RGB و تصویر فعلی در فضای SRGB قرار دارد. به یاد داشته باشید که دستور Quick Export as PNG به طور اتومات، هر پیکسل از تصویر Adobe RGB را به SRGB تبدیل می‌کند. همین امر موجب می‌شود تا فتوشاپ فایل PNG را با شفافیت بیشتری ذخیره کند. اگر اندکی از حالت Zoom خارج شوید، خواهید دید که تصویر شفافیت غیرضروری دارد که موجب افزایش حجم آن می‌شود. اگر از منوی File روی گزینه File Info کلیک کنید، خواهید دید که حق کپی رایت و اطلاعات تماس از بین رفته است.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Quick Export as PNG

راهکاری جهت بازیابی حق کپی رایت و اطلاعات تماس

همانطور که در مرحله قبل دیدید، حق کپی رایت و اطلاعات تماس از بین رفته بود. سوال اصلی اینجاست که در این حالت چه باید کرد؟ مجدداً به منوی File بروید و از میان گزینه‌های موجود Export Preferences را انتخاب کنید.

راهکاری جهت بازیابی حق کپی رایت و اطلاعات تماس

با باز شدن پنجره Preferences وارد تنظیمات Export خواهید شد. در انتهای این بخش،Color Space را داریم که به صورت پیش‌فرض فعال است. تغییری در آن ایجاد نکنید و بگذارید فعال باقی بماند. گزینه Transparency را غیرفعال کنید، زیرا کار خاصی را انجام نمی‌دهد. گزینه دیگری به نام Smaller File (8 Bit) وجود دارد که موجب می‌شود تصویر 8 بیت و 256 رنگ داشته باشد. از آنجایی که مستمر روشن بودن این گزینه در اینجا ایده خوبی نیست، آن را غیرفعال کنید. بخش Quick Export Location به صورت پیش‌فرض روی اولین گزینه تنظیم شده است که درباره محل ذخیره‌سازی است. اگر می‌خواهید ابتدا به کادر Save As بروید، گزینه دوم را انتخاب کنید. در بخش Metadata نیز حالت Copyright and Contact Info را انتخاب و Ok کنید.

راهکاری جهت بازیابی حق کپی رایت و اطلاعات تماس

اگر بخواهید فایل شما حاوی اطلاعات باشد، تنها راه ممکن آن است که مجدداً از دستور Quick Export as RGB استفاده کنید. بنابراین به منوی File رفته و از گزینه Quick Export، دستور Quick Export as RGB را انتخاب کنید. در پنجره باز شده روی Save کلیک کنید. بدین ترتیب با حجم کمتری به ذخیره سازی عکس در فتوشاپ خواهید پرداخت. هر چند که هنوز هم حجم موجود برای استفاده در صفحات وب، بسیار زیاد است. با غیرفعال کردن گزینه Transparency باز هم میزان حجم آن، کمتر خواهد شد. با نگاهی به پنل لایه‌ها متوجه خواهید شد که یک پس‌زمینه صاف موجود است. اینبار، با رفتن به منوی File و انتخاب گزینه File Info اطلاعات مورد نظر را خواهید دید.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Save For Web

در این بخش از ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ قصد داریم از دستور Save For Web استفاده کنیم. این دستور اگرچه بسیار پیچیده‌تر است اما از قدرت بیشتری برای ذخیره سازی عکس در فتوشاپ برخوردار است. به منوی File رفته و از Export گزینه Save For Web را انتخاب کنید.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Save For Web

در پنجره باز شده می‌توانید ابعاد عکس را متناسب با نیاز خود تغییر دهید و فرمت آن را JPEG انتخاب کنید. اطمینان یابید که گزینه Enable Color Profile خاموش است تا تصویرتان به SRGB تبدیل نشود.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Save For Web

گزینه Metadata  نیز به صورت پیش‌فرض روی کپی رایت و اطلاعات تماس تنظیم شده، است.

ذخیره سازی عکس در فتوشاپ با Save For Web

اکنون به سمت چپ در پایین تصویر نگاه کنید. مشاهده می‌کنید که حجم فایل نمایش داده شده، 1/1 مگابایت است.

تغییر حجم تصویر در فتوشاپ

علت کم حجم بودن این تصویر نسبت به تصویر قبل، کمتر بودن کیفیت آن است. می‌توانید مقدار Quality را هرقدر که می‌خواهید (مثلاً 80) تنظیم کنید. بدین ترتیب در کادر کناری، Very High نمایش داده می‌شود. از فعال بودن گزینه Optimized اطمینان حاصل پیدا کنید. می‌بینید که اندازه تصویر به بیش از 2 مگابایت تغییر کرده است. در زیر آن نیز مدت زمان دانلود عکس نشان داده شده است که می‌توانید روی آیکون جلوی آن کلیک کرده و این مدت را کاهش و یا افزایش دهید.

تغییر حجم تصویر در فتوشاپ

در بخش Image Size می‌توانید ابعاد تصویر را به دلخواه تعیین کنید و تعداد پیکسل‌های داخل تصویر را تغییر دهید. مقادیر طول و عرض به صورت پیش‌فرض با یکدیگر در ارتباطند. با تغییر آن‌ها مشاهده می‌کنید که Percent یا همان مقدار درصد تغییر می‌کند. در نتیجه مقدار پیکسل‌ها نیز تغییر خواهد یافت. در اینجا درصد را به 50 تغییر دهید تا حجم تصویر به 25% تغییر کند.

تغییر حجم تصویر در فتوشاپ

اکنون در سربرگ 2-Up می‌توانید تصویر اصلی و بهینه شده را در کنار یکدیگر ببینید و مقایسه کنید و با کلیک روی تصویر، تنظیمات صورت گرفته را مشاهده کنید.

تغییر حجم تصویر در فتوشاپ

با کمی دقت خواهید دید که تصویر اولیه، کمرنگ‌تر از تصویر جدید است. زیرا با توجه به مقادیر Image Size تصویر شما مقیاس می‌شود و از Adobe RGB به SRGB تبدیل نمی‌شود. اکنون روی Save کلیک کنید تا پنجره Save Optimized As باز شود. در کادر باز شده، نام دلخواه را وارد کنید و Save را بزنید تا ذخیره سازی عکس در فتوشاپ انجام شود.

تغییر حجم تصویر در فتوشاپ

آکنون از منوی File گزینه Open را انتخاب و تصویر ذخیره شده را باز کنید. همانگونه که در گوشه سمت چپ تصویر مشاهده می‌کنید، این فایل هیچ نمایه‌ای ندارد و بدون ضمیمه است. زیرا دستور Save For Web در فتوشاپ بصورت اتومات رنگ‌ها را به SRGB تبدیل می‌کند.

ذخیره سازی و خروجی png و gif در فتوشاپ

در این بخش از ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ به شما نشان خواهیم داد که یک تصویر گرافیکی را چگونه به صورت Gif یا PNG 8 ذخیره کنید. به منوی File رفته و از Export گزینه Save For Web را انتخاب کنید.

ذخیره سازی و خروجی png و gif در فتوشاپ

در پنل ایجاد شده، دو تصویر را مشاهده می‌کنید. تصویر بالا همان تصویر اصلی است و پائینی همان تصویر بهینه شده است. در صورتی که تنها تصویر بهینه در صفحه وجود داشته باشد، می‌توانید روی Optimized کلیک کنید. فرمت را به Gif تغییر دهید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که ما به دنبال 256 رنگ هستیم.

ذخیره سازی و خروجی png و gif در فتوشاپ

با استفاده از Ctrl+Æ کمی تصویر را Zoom کنید. به منظور کاهش حجم تصویر، تعدا رنگ‌ها را در قسمت مربوطه کاهش دهید. در سمت چپِ پایین تصویر، می‌توانید مقدار فضایی را که تصویر از حافظه اِشغال کرده است ببینید. مشاهده می‌کنید که با افزایش تعداد رنگ‌ها، حجم فایل نیز افزایش می‌یابد.

ذخیره سازی و خروجی png و gif در فتوشاپ

می‌توانید چگونگی رنگ را در بالای پنل تنظیمات در سمت چپ، مشخص کنید. در بخش میانی پنل نیز می‌توانید الگوی نقطه‌ای خود را تعیین کنید و در این مرحله با کمی Zoom تأثیر عملکرد هر یک را بهتر ببینید.

ذخیره سازی و خروجی png و gif در فتوشاپ

صرفه‌جویی در اندازه فایل

برای خروج از حالت Zoom، در سمت چپ و پایین صفحه، روی فلش کلیک کنید مقدار 100% یا دیگر مقادیر دلخواه را انتخاب کنید.

صرفه‌جویی در اندازه فایل

در صورتی که بجای هشت بیت از بیست‌ و چهار بیت استفاده کنید، حجم تصویر به 495 کیلوبایت رسیده و به 8/16 میلیون رنگ دسترسی خواهید داشت.

صرفه‌جویی در اندازه فایل

به منظور صرفه‌جویی در اندازه فایل، 8 بیت را انتخاب کنید. برای ذخیره فایل روی Save کلیک کنید. در پنجره باز شده، مشاهده خواهید کرد که فایل مورد نظر دارای 8 بیت است. پس از مشخص کردن محل ذخیره‌سازی، مجدداً روی Save کلیک کنید.

صرفه‌جویی در اندازه فایل

برای مشاهد آنچه که ذخیره کرده‌اید می‌توانید به منوی File بروید و گزینه Open را انتخاب کنید. تصویر مورد نظر را در پنجره باز شده انتخاب کنید. با نگه داشتن موس روی فایل، حجم آن برای شما نمایش داده خواهد شد.

صرفه‌جویی در اندازه فایل

بستن همزمان تمام تصاویر در فتوشاپ

در این بخش از ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ می‌خواهیم روش بستن همزمان تمام تصاویر را به شما آموزش دهیم. اگر در گوشه سمت راست پنجره فتوشاپ روی x کلیک کنید، پیامی بر رو صفحه مطابق شکل زیر، نمایش داده خواهد شد که بیانگر تغییرات ذخیره نشده است.

بستن همزمان تمام تصاویر در فتوشاپ

این پیام به دو دلیل برای شما نمایش داده می‌شود. اول آنکه فتوشاپ نمی‌تواند فرمت‌های RAW همچون DNG را ذخیره کند. دوم آنکه Camera Raw فایل را به فتوشاپ انتقال داده و در حال حاضر، فتوشاپ نمی‌داند این تصویر قبلاً ذخیره شده است یا خیر. در صورتیکه مایل به ذخیره تغییرات هستید، Yes و در غیر اینصورت No را انتخاب کنید. اگر هیچ یک را نمی‌خواهید بر روی Cancel کلیک کنید. اکنون می‌خواهیم تصویری با فرمت JPG و نسخه‌هایی از PNG و TIFF را نشان دهیم. اگر در عنوان تب، پس از نام فایل ستاره‌ای وجود نداشته باشد، یعنی تغییرات ذخیره نشده‌ای موجود نیست و پنجره بدون هیچ پیامی بسته خواهد شد. روش دیگر رفتن به منوی File و انتخاب گزینه Close and Go to Bridge است.

بستن همزمان تمام تصاویر در فتوشاپ

روش‌های بازگشت به فتوشاپ

اکنون می‌خواهیم دو روش متفاوت را برای بازگشت به فتوشاپ بیان کنیم.

روش اول : تصویری با فرمت TIFF را باز کنید. برای بازگشت به فتوشاپ بدون باز کردن عکس، روی آیکون کوچکی که شبیه به بومرنگ است و در بالای سمنت چپ صفحه قرار دارد، کلیک کنید. وقتی دوباره به فتوشاپ باز می‌گردید، دیگر تصویری با فرمت TIFF مشاده نمی‌کنید. اینک در عکسی با فرمت PNG تغییرات لازم را اعمال کنید تا بستن این فایل را نیز با یکدیگر بررسی کنیم. از منوی Image گزینه Adjustment و سپس Photo Filter را انتخاب کنید.

روش‌های بازگشت به فتوشاپ

با این کار گویی از یک لنز رنگی برای دوربین استفاده کرده‌اید. پنجره‌ای با عنوان Photo Filter برای شما باز خواهد شد که با افزایش Density به 100% تمامی تنظیمات عکس تغییر خواهد یافت. با کلیک بر روی Ok نسخه‌ای با رنگ بسیار گرم از تصویر خواهید داشت.

روش‌های بازگشت به فتوشاپ

به یاد داشته باشید که تا به اینجای کار، تغییرات ذخیره نشده‌ای در عکس داریم که در عنوان آن نیز با ستاره خارج از پرانتز مشخص می‌شود. اگر روی x گوشه عکس بزنید، پیامی برایتان نمایش داده خواهد شد که بیان می‌کند آیا می‌خواهید این تغییرات را انجام دهید یا خیر.

روش‌های بازگشت به فتوشاپ

ایجاد تغییر در فایل JPG

اکنون برای ایجاد تغییرات در فایل JPG، به منوی Image رفته و از بخش Adjustment گزینه Invert را انتخاب کنید.

ایجاد تغییر در فایل JPG

بدین ترتیب تمام داده‌های روشنایی غیرفعال شده و تغییراتی روی تصویر ایجاد می‌شود. اگر به عنوان تصویر نگاه کنید، خواهید دید که علامت * در خارج از پرانتز وجود دارد. برای بستن همزمان هر سه عکس با یکدیگر و ذخیره آن‌ها، کافی است به منوی File بروید و Close All را انتخاب کنید.

ایجاد تغییر در فایل JPG

بدین ترتیب پیامی روی صفحه ظاهر می‌شود که نه تنها گزینه‌های Yes، No و Cancel را دارد، بلکه گزینه‌ای تحت عنوان Apply to All نیز وجود دارد که با فعال کردن این گزینه، تمامی تصاویر بطور همزمان با هم ذخیره یا لغو خواهند شد. با انتخاب No به صفحه اصلی فتوشاپ باز می‌گردید و هر سه تصویر بدون تغییر بسته خواهند شد. با انتخاب Yes تغییرات اعمال شده و تصاویر بسته خواهند شد و اگر Cancel را بزنید دوباره به صفحه اصلی فتوشاپ برمی‌گردید.

ایجاد تغییر در فایل JPG

کاهش سایز تصویر برای اشتراک‌ گذاری و ایمیل کردن

در این بخش از ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ به بررسی کاهش پیکسل‌های یک تصویر برای اشتراک‌گذاری یا ایمیل کردن می‌پردازیم. در اینجا باید دو هدف اصلی را دنبال کنید : یکی کاهش حجم تصویر به کمتر از 5 مگابایت و دیگری کاهش اندازه تصویر به گونه‌ای که 1920 پیکسل نباشد، چراکه برخی از سایت‌ها از نیمی از آن استفاده می‌کنند.

اگر نمی‌خواهید که تصویرتان خراب شود، به منوی Image بروید و گزینه Duplicate را انتخاب کنید. در پنجره Duplicate Image تنها کپی لایه‌ها ادغام می‌شود البته این در شرایطی است که گزینهDuplicate Merged Layers Only  را فعال کرده باشید. در این شرایط می‌خواهیم یک فایل JPG صاف ایجاد کنیم. توجه داشته باشید که در صورتی که گزینه مورد نظر کمرنگ باشد، نمایانگر صاف بودن فایل تصویر است. حال نام تصویر را انتخاب کرده و Ok کنید. حجم تصویر مورد نظر 24 مگا پیکسل است. این عدد را می‌توان از ضرب پیکسل‌های طول و عرض در سمت چپ و پایین صفحه متوجه شد.

تنظیمات پنجره Image Size

برای کاهش این حجم Image Size را انتخاب کرده و اطمینان یابید که Resample روشن باشد. در بخش Percent مقدار را به 50% تغییر دهید. اگرچه تعداد پیکسل‌ها و حجم تصویر کاهش یافته اما هنوز هم مناسب نیست. پس آن را از Percent به Pixel تبدیل کنید. عرض تصویر را 1920 یعنی دو برابر عرض فیسبوک کنید و ارتفاع آن را نیز به 1208 تغییر دهید. مشاهده می‌کنید که حجم تصویر نسبت به حالت قبل کاهش پیدا کرد. در واقع به این روش بیش از 90% صرفه‌جویی انجام شد. در این حالت رزولوشن که برای چاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به کادری که برای کوچک و یا بزرگ کردن تصویر در پایین آن وجود دارد نیز توجه کنید و بدانید کلیدهای میانبر در اینجا کارایی نخواهند داشت.

کاهش سایز تصویر برای اشتراک‌ گذاری و ایمیل کردن

تصویر را کمی Zoom کنید و با استفاده از کلید H از صفحه کلید، کمی آن را جابه‌جا کنید. مشاهده خواهید کرد که به هنگام کلیک برای جابه‌جایی تصویر، کیفیت آن نیز کاهش می‌یابد و پس از رها کردن موس، دوباره به حالت اول باز می‌گردد. پس به این نکته توجه داشته باشید که به هنگام مشاهده تصویر در پنجره Image Size بهتر است میزان Zoom روی 100% باشد. اکنون بر روی Ok کلیک کنید. اگر تصویر در مکان اشتباهی قرار گرفت، می‌توانید با استفاده از Ctrl+0 تصویر را تنظیم کنید. برای ذخیره سازی عکس در فتوشاپ، از منوی File گزینه Save یا Save As را انتخاب کنید. پس از اطمینان یافتن از اینکه فایل با فرمت JPEG ذخیره می‌شود، روی Save کلیک کنید.

کاهش سایز تصویر برای اشتراک‌ گذاری و ایمیل کردن

تنظیمات پنجره JPEG Options

در پنجره JPEG Options نشانگری وجود دارد که در صورت تمایل می‌توانید کیفیت تصویر را کاهش دهید. دقت کنید که اگر نشانگر را به صفر برسانید، حجم فایل Kb 188 خواهد شد که بسیار کم است و موجب کاهش کیفیت عکس می‌گردد. به عبارتی هرچه نشانگر به صفر نزدیک‌تر می‌شود، پیکسل‌ها بیشتر بازنویسی شده و کیفیت کمتر می‌گردد. اگر نشانگر را به انتها ببرید، حجم فایل به M 6/2 می‌رسید که به طور قطع ارزشش را خواهد داشت. با انتخاب Baseline Optimized کمی فشرده‌سازی اعمال می‌شود که از حجم 6/2 به 5/2 می‌رسید. سپس بر روی Ok کلیک کنید تا ذخیره سازی عکس در فتوشاپ انجام شود و بتوانید از آن برای اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی و ایمیل کردن استفاده کنید.

کاهش سایز تصویر برای اشتراک‌ گذاری و ایمیل کردن

کپی رایت در فتوشاپ

در این بخش از ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ ، به شما آموزش می‌دهیم که چگونه حق کپی رایت و اطلاعات تماس را به صورت همزمان به چند تصویر اختصاص دهید. از منوی File گزینه File Info را انتخاب کنید و حق نشر را روی گزینه Copyright تنظیم کنید. در سمت راست نوار عنوان تصویر نماد Copyright را خواهید دید. انجام این کار برای چندین عکس، بسیار سخت و خسته کننده است. اما با رفتن به Bridge می‌توانید چندین تصویر را به صورت همزمان درست کنید.

در سمت چپ صفحه در پنل عنوان Filter را دارید که گزینه File Type آن باز است. اکنون بر روی DNG Image کلیک کنید تا فایل‌های مربوطه نمایش داده شوند. در زیر تصویر می‌توانید نام و تاریخ ایجاد آن را مشاهده کنید. برای نمونه اگر سه تصویر با تاریخ‌های متفاوت داشته باشید، می‌بایست هر سه را انتخاب کرده و از منوی File گزینه File Info را انتخاب کنید یا از کلیدهای ترکیبی Ctrl+I استفاده کنید. با مشاهده این پنجره می‌بینید که آدرس سایت در قسمت اشتباهی دارج شده و یا ممکن است در قسمت نام عکاس خطایی رخ داده باشد. بر روی Template Folder در پایین کادر کلیک کرده تا لیست مربوطه باز شود. می‌توانید از نمونه‌ای که قبلاً ایجاد کرده بودید، کمک بگیرید.

در پنجره Import Options به هنگام وارد کردن سایت خود، بهتر است از گزینه دوم استفاده کنید و اگر می‌خواهید امنیت تصویر خود را تأمین کنید، گزینه سوم را انتخاب و سپس Ok کنید. مشکلی که در این میان به وجود می‌آید، عدم نمایش تاریخ ایجاد تصویر است که اگر روی Ok کلیک و مجدداً دستور File Info را اجرا کنید، تاریخ ایجاد هر سه فایل آپدیت می‌شود. به طور قطع در نسخه‌های بعدی Adobe راه حلی برای رفع این مشکل ارائه خواهد کرد.

 ارائه راه حل

روی Cancel کلیک کنید، زیرا هم اکنون نمی‌خواهیم چیزی را تغییر دهیم. به منوی File رفته، و گزینه File Info را انتخاب کنید. ازTemplate Folder  نیز Import را انتخاب کرده و در پنجره باز شده، فایل XPM اصلی و XPM با فرم قابل گسترش را انتخاب کنید. روی فایل راست کلیک کرده و آن را درون Notepad باز کنید. از منوی Edit گزینه Find را انتخاب و یا از کلیدهای ترکیبی Ctrl+F استفاده کنید. در پنجره باز شده، آنچه را که باعث ایجاد مشکل می‌شود جست‌وجو و روی Find Next کلیک کنید. بدین ترتیب خطی که دچار مشکل است، نمایان خواهد شد. در انتها Cancel را بزنید و این خط را حذف کنید. مجدداً به منوی File رفته و گزینه Save را انتخاب کنید. فایل را بسته و بار دیگر به وسیله Import Template فایل قالب را باز کنید.

در پنجره باز شده گزینه دوم را انتخاب و Ok کنید. مشاهده می‌کنید که همه چیز به درستی در جای خود قرار دارد. یکی از سه فایل را انتخاب و دوباره File Info را باز کنید. اگر به تاریخ آن نگاهی بیندازید، خواهید دید که تاریخ عکس تغییری نکرده است. می‌توانید این کار را روی هزاران تصویر در یک فایل انجام دهید.

سخن پایانی

در این مطلب به آموزش ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ پرداختیم و دانستیم فتوشاپ این امکان را فراهم می‌کند تا فایل‌های خود را با ده‌ها فرمت منحصر به فرد ذخیره کنید و از آن‌ها خروجی بگیرید. بدین ترتیب با ذخیره سازی عکس در فتوشاپ می‌توانید از تصاویر خود به شیوه‌های مختلف استفاده کنید. همچنین به بررسی راهکاری جهت بازیابی حق کپی رایت و اطلاعات تماس پرداخته و نحوه بستن همزمان تصاویر در فتوشاپ را با یکدیگر مرور کردیم. در انتها نیز با مجموعه‌ای از تنظیمات و روش‌های کاهش سایز تصویر برای ایمیل کردن و اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی آشنا شدیم.

لطفا امتیاز خود را به این مقاله بدهید
author-avatar

درباره آتوسا جباری

من آتوسا جباری هستم و چند سالی هست که در زمینه تولید محتوای گرافیکی فعالیت می‌کنم

3 دیدگاه در “نحوه ذخیره سازی و خروجی گرفتن عکس در فتوشاپ + ویدئو آموزشی

  1. ادیتور گفت:

    آقا حلالت برق رفته بود آب وصل شد خدایی

  2. علی گفت:

    سلام . خیلی خوب بود . مرسی .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *