فهرست مطالب
نحوه انتقال فایل به برنامه افترافکت
بسیاری از طراحان هنگام وارد کردن فایل در افترافکت به مشکل بر میخورند که در این مطلب قصد داریم نحوه انتقال فایل به آن را آموزش دهیم. در این مقاله از وبسایت محتوانایس میخواهیم به آموزش وارد کردن فایل ها در افترافکت (Adobe After Effects) بپردازیم. ما قصد داریم به شما عزیزان نحوه وارد کردن فایل های فتوشاپ به افترافکت و همچنین گروه بندی چند فایل در برنامه افترافکت را نیز یاد بدهیم.
آموزش وارد کردن فایل در افترافکت
برای این کار چند روش وجود دارد. در ادامه تمامی روش های ممکن را به شما یاد می دهیم. توجه داشته باشید که هر روش باید به طور دقیق انجام شود تا مشکلی از بابت انتقال فایل به افترافکت (Adobe After Effects) رخ ندهد. البته ساده ترین راه این است که فایل مورد نظر را توسط مواس به داخل برنامه بکشیم و رها کنیم.
-
روش اول انتقال فایل در برنامه افترافکت (Adobe After Effects)
یکی از این روشها کلیک بر روی سربرگ File است. سپس باید از قسمت Import گزینه File را انتخاب نماییم. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، یک کلید میانبر تحت عنوان Ctrl+I وجود دارد. با اعمال این دکمه گزینه پنجره Import File باز میشود. در این قسمت خواهید دید که فایلهای مورد نظر در آن قرار دارند و میتوانید آنها را انتخاب کنید.
-
روش دوم وارد کردن فایل ها در افترافکت (Adobe After Effects)
روش بعدی کمی ساده تر است. همانطور که در شکل زیر هم می بینید باید نشانگر مواس را در نوار ابزار نرم افزار افترافکت قرار دهیم. سپس روی نوار دو بار کلیک کنید. در این صورت پنجره Import File به سرعت روی صفحه نمایان می شود.
شما در این برنامه می توانید فایل های مختلف را با فرمت های گوناگون وارد افتر کنید. این فایل ها شامل فایل صوتی، تصویری یا ویدئویی هستند. همانطور که در تصویر می بینید تمامی فایل ها در پنجره Import File قرار دارند، به طوری که از طریق گزینه All Acceptable Files می توانید فهرستی از تمام فرمت هایی که افترافکت از آنها پشتیبانی میکند را مشاهده کنید.
در صورتی که فایل مورد نظر توسط برنامه افترافکت (Adobe After Effects) پشتیبانی شود، در این فهرست به طور خودکار نمایش داده می شود. برای import فایل در افتر افکت ، import عکس در افتر افکت و import فیلم در افتر افکت باید حتما به فرمت آن ها توجه کنید. در تصویر زیر آموزش وارد کردن فایل ها در افترافکت نمایش داده شده اند:
مشکل وارد کردن فایل های ویدئویی در افترافکت
در برخی مواقع ممکن است نتوانید فایل های ویدئویی را وارد افتر افکت کنید. در چنین شرایطی باید نرمافزار Quick Time را نصب کنید. بعد از این که برنامه را نصب کردید، می توانید حال روی فایل مورد نظر کلیک کنید و دکمه Import را فشار دهید. اکنون فایل مورد نظر وارد فضای افتر می شود.
بعد از این که فایل وارد افتر شد، اطلاعات آن نیز نمایان خواهد شد. برای این که ویدئو در قسمت مانیتور برنامه باز شود روی آن دو بار کلیک کنید.
-
وارد کردن فایل در فرمت افتر افکت (تصاویر هم نام)
هنگام انتقال فایل به برنامه افترافکت ممکن است برخی از آن ها همنام باشند. زمانی که میخواهیم فایل را وارد کنیم بعضی از فایلها میتواند بهصورت یک سری از تصاویر همنام باشد که تنها شماره آنها فرق میکند. در چنین حالتی، تصاویر به صورت متوالی قرار می گیرند. حال اگر قصد دارید آن ها را وارد افترافکت کنید باید به صورت زیر عمل کنید.
ابتدا روی یکی از آن ها کلیک کنید. این تصاویر هنگامی که رویشان کلیک کنید به Footage تغییر نام میدهند. پس از کلیک، مطابق شکل زیر گزینه Import As Footage به همراه تیک گزینه PNG Sequence فعال میشود. اکنون برای وارد کردن عکس در افترافکت روی دکمه Import دو بار کلیک کنید. در این لحظه اگر لغزنده قسمت مانیتور را جا به جا کنید، تمامی تصاویر به طور متوالی نمایش داده میشوند.
-
وارد کردن فایل در فرمت افتر افکت (تصاویر متفاوت)
در صورتی که قصد وارد کردن فایل های متفاوت به شکل پشت سر هم را دارید، باید تصاویری که فرمت PNG دارند را استفاده کنید. برای این کار عکس های PNG را انتخاب و روی آن کلیک راست میکنیم. سپس روی گزینه Rename کلیک میکنیم و یک نام انتخاب میکنیم. سیستم به طور خودکار نامها را به ترتیب شماره دسته بندی می کند.
قرار دادن فایل ها در بخش تایم لاین افترافکت
برای قرار دادن فایل در قسمت تایم لاین افترافکت باید از فرایند “کلیک و درگ” استفاده کنیم. یعنی فایل را با مواس میگیریم و آن را داخل تایم لاین میاندازیم. به همین راحتی! توجه داشته باشید که برای انتقال فایل به این قسمت باید از سربرگ Composition گزینه آن را فعال و یک Composition اختصاصی بسازیم.
به طور مثال اگر قصد وارد کردن ویدئو در برنامه افترافکت را دارید، باید از طریق پنجره Composition Setting ویژگیهای فایل ویدئویی را تنظیم کنیم. برای این کار ابتدا باید ویدئو را انتخاب و آن را روی گزینه Create a new Composition قرار دهیم. همانطور که که در تصویر مشاهده می کنید بخش Composition با ویژگیهای ویدئو ایجاد شده است و در قسمت تایم لاین نیز قرار میگیرد.
جالب است بدانید که شما میتوانید به راحتی فایل ها و بخش Composition ایجاد شده را حذف کنید.
آموزش وارد کردن فایل های فتوشاپ به افترافکت
برای این کار ابتدا باید یک Composition جدید ایجاد کنیم. از قسمت import file فایل PSD مورد نظر را انتخاب و دکمه import را میزنیم. در این لحظه کادر to name psd نمایش داده میشود که در قسمت Import kind سه حالت برای وارد کردن فایل فتوشاپ به افترافکت وجود دارد.
- حالت اول: اگر footage را انتخاب کنیم فایل psd در افترافکت به شکل تصویر وارد نرم افزار خواهد شد
- حالت دوم و سوم: دو حالت Merged و Choose layer نیز جزو گزینههای انتخاب هستند. حالت اول به طور پیشفرض در افترافکت فعال است. اما در حالت دوم شما می توانید لایه های مورد نظر را برای انتقال انتخاب کنید. در این دو حالت اگر روی گزینه ok کلیک کنیم و فایل را در قسمت تایم لاین قرار دهیم، آن را در قالب تصویر مشاهده خواهیم کرد. برای جلوگیری از وقوع این امر، لایه مورد نظر را انتخاب و آن را از درون محیط برنامه حذف میکنیم.
سپس روی گزینه وارد کردن فایل psd در افترافکت 2 مرتبه کلیک میکنیم. در این لحظه جهت نمایش داده شدن کادر to name psd باید فایل را انتخاب کنیم. فراموش نکنید که حالت composition نیز باید انتخاب شود. این کار باعث می شود تا تصویر متناسب با اندازه صفحه وارد محیط افترافکت شود. در این حالت نیز احتمالا دو گزینه مختلف را مشاهده کنید.
- گزینه Editable layer styles: این حالت باعث میشود تا فایل psd در افترافکت به صورت لایه به لایه وارد گردد.
- گزینه Merged layer styles: این حالت باعث میشود تا فایل psd به شکل فایل footage وارد آن شود.
در این قسمت باید حالت Editable را انتخاب کنید و گزینه OK را بزنید.
نکته مهم هنگام وارد کردن فایل psd در افترافکت
بعد از آن که گزینه Editable را انتخاب و روی OK کلیک کردیم، یک composition و یک پوشه برای ما در محیط برنامه ایجاد میشود. در چنین شرایطی اگر روی پوشه کلیک کنیم قادر خواهید بود تا تمام لایه های فایل PSD را مشاهده کنیم. به طوری که همه فایل ها در اندازه های یکسان و متناسب با صفحه نمایشگر نشان داده می شوند.
برای این که فایل های لایه باز فتوشاپ در اندازه استاندارد برنامه افترافکت باز شوند، باید قبل از ارسال آن از محیط فتوشاپ حالت pixels را در کادر image size انتخاب کنیم. زیرا سایزها در نرم افزار افترافکت بر اساس Pixel طبقه بندی می شوند.
نحوه انتقال فایل از پریمیر به افتر افکت
قبل از شروع کار باید نسخه پریمیر را با نسخه افترافکت همسانسازی کنید. به طور مثال اگر از نسخه 2022 پریمیر استفاده می کنید حتما باید نسخه افترافکت خود را نیز به 2022 ارتقا دهید. با آموزش وارد کردن فایل در افترافکت همراه شما عزیزان هستیم.
- در گام نخست باید وارد برنامه پریمیر شویم
- در مرحله بعد، لایه مورد نظر (حتما باید فایل لایه باز باشد) را انتخاب و روی آن راست کلیک می کنیم. سپس گزینه Replace With Aftereffects Composition را انتخاب و روی آن کلیک می کنیم.
- در مرحله آخر، پنجرهای برای شما باز می شود که برنامه افترافکت از شما می خواهد تا مکان مورد نظر برای ذخیره سازی فایل نهایی را تعیین کنید. بعد از انتخاب مکان مورد نظر روی گزینه Save کلیک کنید. تمام شد!
سلام
فایل لایه باز پی سی دی رو وقتی وارد افترافکت 2022 میکنم پیغام to name psd اصلا نمیاد که بخش لایه بازش رو انتخاب کرد
فقط عکس و یه پوشه میاد بدون لایه باز.
میشه راهنمایی کنید مشکل از کجاست؟
این مشکل معمولا به خاطر چند مورد رخ میده:
1. عدم سازگاری فایل با نسخه افترافکت: نسخه افترافکت شما باید با نسخه فایل PSD سازگار باشه. گاهی اوقات نسخههای جدید افترافکت با فرمتهای فایل قدیمی سازگار نیستند.
2. عدم ذخیرهسازی درست فایل PSD: مطمئن بشید که فایل PSD به درستی ذخیره شده و لایهها به درستی در فایل حفظ شده باشن.
3. عدم مشخص کردن نام لایه: اطمینان حاصل کنید که لایهها در فایل PSD نامگذاری شده باشن. در برخی از موارد، افترافکت ممکنه نتونه لایههایی که اسمشون مشخص نیست رو باز کنه.
4. تنظیمات Import رو چک کنید: هنگام وارد کردن فایل PSD به افترافکت، تمام گزینهها و تنظیمات import رو چک کنید و تنظیمات مربوط به لایهها “Editable Layer Styles” رو انتخاب کنید.
5. فایل آسیبدیده: گاهی اوقات موقع خروجی گرفتن فایل PSD، برخی از فایلهای داخلش آسیب میبینن و درست ذخیره نمیشن. ممکنه افترافکت نتونه اونارو به درستی بخونه.