
نحوه چرخاندن عکس در فتوشاپ
در این بخش از آموزش فتوشاپ قصد داریم نحوه چرخاندن عکس و تغییر زاویه را به شما آموزش دهیم که برای نقاشی و ویرایش میتواند بسیار مفید واقع شود.
فهرست مطالب
زیرا در برخی از مواقع تصویر از زاویه مناسبی برخوردار نیست و نیاز از عکس از حالت افقی به عمودی یا بالعکس تغییر کند یا در زاویه عکس تغییری اعمال شود. در این خصوص نیازی به نگرانی نیست، چراکه در تنظیمات مربوط به ابزارهای فتوشاپ، امکان مدیریت تصاویر و چرخش آن در زوایای مورد نظر وجود دارد.
تغییر زاویه عکس در فتوشاپ
با استفاده از ابزارهای موجود در فتوشاپ میتوانید تصویر مورد نظر را در زاویه دلخواه قرار دهید. برای چرخاندن عکس، ابتدا روی ابزار Hand کلیک کرده تا در منوی باز شده، تمامی ابزارهای آن نمایش داده شوند. ابزار Rotate View که دارای کلید میانبر R از صفحه کلید است، انتخاب کنید.
همانطور که میبینید نشانگر موس تغییر کرده و اگر بر روی تصویر کلیک کنید، یک قطبنما روی آن ظاهر میشود که میتوانید به وسیله آن، تصویر را در زاویه دلخواه قرار دهید.
جهت محدود کردن زاویه چرخش تا ۱۵ درجه، Shift را از صفحه کلید نگه دارید و تصویر را حرکت دهید. مشاهده خواهید کرد که ابتدا در زاویه ۱۵ درجه، سپس ۳۰ درجه و بعد از آن به ۴۵ درجه تغییر میکند. با رها کردن کلید Shift به وضوح متوجه تغییرات میشوید. با استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl+Tab میتوانید به عکس بعدی بروید و زاویه آن را نیز به دلخواه تغییر دهید. در صورتی که بخواهید زاویه تمامی تصاویر به طور همزمان با یکدیگر تغییر کند، به عکس ابتدایی که زاویه آن را تغییر دادید، باز گردید. در نوار بالای صفحه گزینهای به اسم Rotate All Windows موجود است. کافی است این گزینه را فعال کنید. با تغییر مقدار Rotation Angels زاویه تمام تصاویر به طور همزمان تغییر خواهد کرد. در اینجا برای نمونه زاویه را روی ۱۶ درجه تنظیم کنید.
در صورتی که بخواهید تصویر را به سمت دیگری بچرخانید، Reset View را انتخاب کنید تا زاویه تصویر به صفر درجه باز گردد. اگر Rotate All Windows فعال باشد، برای تمامی تصاویر رخ خواهد و در غیر این صورت تنها بر روی همان تصویر اعمال میشود.
جابهجایی بین تصاویر در فتوشاپ
در این بخش از آموزش فتوشاپ و چرخش عکس در آن به شما یاد میدهیم که چگونه میتوانید بین چندین تصویر باز، جابهجا شوید. برای نمونه ۶ تصویر را باز کنید. اکنون میتوانید با کلیک بر روی عنوان هر تصویر، بین آنها جابهجا شوید یا از کلید ترکیبی Ctrl+Tab استفاده کنید. همچنین میتوانید از کلیدهای ترکیبی Ctrl+Tild استفاده کنید. Tild همان کلید ~ است که در بالا و سمت چپ صفحه کلید قرار دارد. فرض کنید میخواهیم چند عکس را به صورت همزمان با یکدیگر ببینیم. پس به اولین عکس باز شده بروید و سپس از منوی Window گزینه Arrange و در نهایت گزینه ۲-Up Vertical را انتخاب کنید.
همانطور که مشاهده میکنید، دو تصویر به همراه عناوین کوتاه شده به نمایش درآمده و در انتهای آخرین تصویر، علامت فلش سفید رنگی وجود دارد که با کلیک بر روی آن، منویی ظاهر میشود که میتوانید به هر تصویری که میخواهید بروید.
در صورتی که بخواهید ترتیب چیدمان عکس در فتوشاپ را تغییر دهید و آنها را کمی پس و پیش کنید، میتوانید یکی از تصاویر را انتخاب کرده و Drag & Drop کنید تا به جای دلخواه منتقل شود. به هنگام انجام، کادری آبی رنگ را مشاهده خواهید کرد که به معنای قرارگیری تصویر در آن مکان است.
در این حالت اگر عنوان تصویر دیگری را انتخاب و در میان صفحه رها کنید، یک پنجره شناور در اختیار خواهید داشت که میتوانید آن را در هر نقطه که بخواهید قرار دهید. برای بازگشت به حالت تمام صفحه، همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم، کافی است به منوی Window بروید و از قسمت Arrange گزینه Consolidate All to Tab را انتخاب کنید.
برش تصویر بدون خرابی پیکسلها
در این بخش از آموزش چرخش عکس در فتوشاپ و تغییر زاویه ، تصویر را بگونهای برش خواهیم داد که هیچ خرابیای در پیکسلها ایجاد نشود و مرز Crop مشخص نباشد. ابتدا ابزار Crop را انتخاب و روی تصویر کلیک کنید. مشاهده میکنید که برخی از پیکسلها در سمت چپ تصویر تخریب شدهاند و بصورت دائم از بین رفتهاند. زیرا با جابهجایی مرز تصویر، سفیدی را مشاهده خواهید کرد. برای حذف سفیدیها، کافی است Espace از صفحه کلید را بزنید تا در سمت راست صفحه نمایش، پنل لایهها را ببینید. در صورت عدم مشاهده به منوی Window رفته و گزینه Layer را انتخاب کنید یا F7 را از صفحه کلید بزنید.
در پنل لایهها فقط Background موجود است که بیانگر یک تصویر صاف است. جهت بازگرداندن تصویر به منوی File رفته و گزینه Revert را انتخاب کنید.
اگر نمیخواهید تغییرات بدون ذخیرهسازی از بین بروند، به منوی image رفته و گزینه Undo را انتخاب و یا از کلیدهای ترکیبی Ctrl+Z استفاده کنید.
برای بازگرداندن این دستور به حالت قبل، میتوانید از منوی Edit گزینه Redo Revert را انتخاب و یا از کلیدهای ترکیبی Ctrl+Shift+Z استفاده کنید. بدین ترتیب میزان انعطافپذیری حالات را مشاهده خواهید کرد. اکنون با استفاده از ابزار Crop، یک برش دیگر ایجاد کنید. بدین ترتیب در نوار بالای صفحه گزینه Delete Cropped Pixel را مشاهده خواهید کرد بصورت پیشفرض فعال است. این گزینه بدان معناست که اگر یک برش مخرب داشته باشید، پیکسلهای آن حذف میشود. به منظور نگهداری این پیکسلها فقط کافی است این گزینه را غیرفعال کنید.
سپس Enter را از صفحه کلید بزنید تا برش انجام شود. تصویر را کمی Zoom کرده و به پنل لایهها توجه کنید. مشاهده خواهید کرد که به جای Background نام لایه کنونی Layer 0 است. سپس ابزار Move را انتخاب کنید.
آشنایی با ابزار Move
این ابزار امکان حرکت لایه فعال را به شما خواهد داد. در صورت کشیدن عکس، مشاهده میکنید که میتوانید قسمتهای حذف شده را دوباره برگردانید. اگر تصویر را زیاد حرکت دهید، ممکن است با بخشهایی روبهرو شوید که دارای اطلاعات تصویر نیستند. نگرانیای در این خصوص وجود ندارد، چرا که میتوانید با کشیدن تصویر آن را به حالت اول برگردانید. برای نمایش بخشهای بیشتری از تصویر، ابزار Crop را انتخاب کرده و هر بخش از تصویر را که نیاز دارید گسترش دهید. در نهایت Enter کنید تا تغییرات اعمال شوند.
تغییر نسبت ابعاد یک تصویر
در این بخش از آموزش چرخش عکس در فتوشاپ و تغییر زاویه میخواهیم ابعاد یک تصویر را به واسطه ابزار Crop تغییر دهیم. برای نمونه تصویری را در صفحه قرار داده و با استفاده از Crop در اطراف غواص، بُرشی ایجاد کنید. با استفاده از کلید Spacebar میتوانید مرز ایجاد شده را جابهجا کنید و با رها کردن آن، دوباره ابعاد کادر را تغییر دهید و پس از انتخاب ابعاد مورد نظر، آن را رها کنید. سپس با نگه داشتن Shift از صفحه کلید، گوشههای تصویر را کمی بکشید. به یاد داشته باشید که اگر کلید Shift را رها کنید، این قابلیت را از دست خواهید داد. همچنین میتوانید با استفاده از گزینههای بالای صفحه و انتخاب Ratio حالت مورد نظر را انتخاب کنید. اگر دقت کنید، در این بخش دو گروه نسبت موجود است که یک گروه میزان وضوح را نشان میدهد.
برای نمونه اگر ppi 300 in 5×۴ را انتخاب کنید، به معنای نمونهبرداری از پیکسلها و مشخص کردن تعداد دقیق آنها است. همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم، انتخاب Resamply موجب بازنویسی مجدد تغییرات مخرب توسط فتوشاپ میشود که لزوماً بد نیست. اکنون برای انتخاب یک حالت غیرمخرب گزینه (۸:۱۰) ۴:۵ را انتخاب کنید تا تغییرات بلافاصله اعمال شوند. مشاهده خواهید کرد که با کشیدن مرز و کوچکتر کردن آن، باز هم همان ابعاد را در اختیار دارید.
تغییر ابعاد به صورت دستی
با انتخاب Clear در بالای صفحه تمامی محدودیتها حذف خواهند شد و میتوانید ابعاد سفارشی خود را وارد کنید. بدین ترتیب دو کادر خالی موجود میباشد که اولی را با عدد ۷ و دومی را با عدد ۸ تکمیل کنید. به خطوط شبکهبندی ایجاد شده در داخل Crop توجه کنید که به سه دسته افقی و عمودی تقسیمبندی شدهاند. این خطوط حالات دیگری نیز دارند که با مراجعه به بخش Set The Overlay Options For The Crop Tool که در کنار آیکون چرخدنده قرار دارد، میتوانید آن را تغییر دهید. برای نمونه میتوانید Golden Ratio را انتخاب و تغییر خطوط را ببینید.
برای مشاهده خطوط بیشتر میتوانید از Grid استفاده کنید. همچنین اگر نیازی به نمایش خطوط ندارید، کافی است گزینه Always Show Overly را به Auto Show Overly تغییر دهید. البته موقع تغییر ابعاد قابل رؤیت بوده و پس از رها کردن، از بین میروند.
اگر بخواهید تصویر را بر روی صفحه نمایش ثابت نگه دارید، روی آیکون چرخدنده کلیک کرده و گزینه Auto Center Preview را انتخاب کنید. حال با تغییر ابعاد، تصویر بر روی صفحه نمایش ثابت باقی خواهد ماند. در نهایت ابعاد مورد نظر را انتخاب و Enter کنید.
چرخش تصویر به هنگام بُرش زدن در فتوشاپ
در این بخش از آموزش چرخش عکس در فتوشاپ و تغییر زاویه میخواهیم چگونگی چرخش یک تصویر با توجه به مرکز و بُرش آن را با یکدیگر بررسی کنیم. با استفاده از ابزار Crop مطابق شکل زیر، مرز بُرش را مشخص کرده و با یک کلیک بُرش را ایجاد کنید. اگر در حالت Zoom قرار دارید، از این حالت خارج شوید تا بتوانید کل تصویر را ببینید. مشاهده خواهید کرد که پیکسلهای اصلی هنوز در دسترس قرار دارند. تا اینجای کار به هنگام تغییر ابعاد، یک گوشه تصویر ثابت بوده است. اکنون میتوانید با نگه داشتن Alt از صفحه کلید، مرزها را تغییر دهید. بدین ترتیب مشاهده میکنید که دیگر یک گوشه تصویر ثابت نیست.
اکنون میخواهیم به شما نشان دهیم که چگونه بوسیله مرز یک عکس میتوانید آن را بچرخانید. توجه داشته باشید زمانی که نشانگر موس را از مرز برش خارج میکنید، به نشانگر چرخش تبدیل میشود و اگر آن را خیلی دور کنید، دوباره به فلش تبدیل میگردد. در صورت اعمال چرخش میتوانید درجه چرخش را در نوار بالای صفحه مشاهده کنید که به اعشار نمایش داده شده است.
این نکته را به یاد داشته باشید که یک اصلاح همیشه مخرب است، به همین دلیل پیکسلها نیز چرخانده میشوند و فتوشاپ دوباره آنها را بازنویسی میکند. با استفاده از Shift درصفحه کلید میتوانید محدودیت ۱۵ درجهای در چرخش ایجاد کنید که به هیچ وجه مخرب نیست.
آشنایی با ابزار Perspective Crop
میخواهیم در مقاله آموزش چرخش عکس در فتوشاپ و تغییر زاویه به معرفی ابزار Perspective Crop میپردازیم که در عین کاربردی بودن، امکان اصلاح تصویر را میدهد. روی ابزار Crop کلیک کرده و از منوی باز شده Perspective Crop را انتخاب کنید.
مرز بُرش را هر کجا که میخواهید قرار دهید و با Spacebar آن را جابهجا کنید. پس از انتخاب ابعاد مورد نظر و قرار گرفتن گوشه سمت چپ بُرش با گوشه سمت چپ قاب در یک نقطه، مرز بُرش را رها کنید. گوشه سمت راست مرز را نیز روی گوشه سمت راست قاب بگذارید.
این امکان وجود دارد که در زمان کشیدن گوشهها با محدودیت مواجه شوید که با استفاده از Shift میتوانید این محدودیتها را برطرف کنید. پس از اتمام کار کافی است روی P کلیک کنید یا Enter را بزنید تا تغییرات انجام گیرد.
همانطور که میبینید، تصویر بیش از حد گسترده شده که برای رفع این مشکل کافی است به منوی Image رفته و Image Size را انتخاب کنید.
گزینه resample را فعال کرده و سپس Bicubic را از لیست موجود انتخاب کنید. زیرا در این عکس طبیعیترین نتیجه را در پی خواهد داشت.
برای کاهش عرض تصویر، ابتدا لینک ارتباطی بین عرض و ارتفاع را غیرفعال کنید. سپس مقدار عرض را تا رسیدن به عدد دلخواه کم کنید و در انتها Ok را بزنید تا تغییرات اعمال شود.
همانطور که در پنل لایهها میبینید، این تصویر در حالت صاف قرار دارد و تنها لایه Background نمایش داده میشود. برای حذف فضای اضافی موجود در پائین تصویر، از ابزار Crop استفاده کنید. توجه داشته باشید که گزینه Content Away خاموش و Delete Cropped Pixel روشن است. زیرا قسمت پائینی تصویر بطور قطع ناکارآمد است. اکنون با استفاده از Enter، تغییرات را اعمال کنید.