آموزش پریمیر

آموزش رندر گرفتن در پریمیر + ویدئو

آموزش رندر گرفتن در پریمیر

چگونه در پریمیر رندر بگیریم؟

همانطور که می‌دانید، رندر گرفتن پردازشی است که بصورت مشترک توسط CPU و کارت گرافیک انجام می‌شود. پس از اتمام یک پروژه در پریمیر، نوبت به خروجی گرفتن است تا بتوانید ویدئویی عالی را در اختیار داشته باشید. اما باید بدانید که رندر گرفتن فقط مختص پریمیر نیست و در بسیاری از نرم‌افزارهای تولید ویدئو و انیمیشن نیز کاربرد دارد. اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که با نرم‌افزار پریمیر سروکار دارید و خروجی گرفتن در آن به چالشی بزرگ برایتان تبدیل شده، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا نحوه رندر گرفتن در پریمیر را به شما آموزش دهیم.

نحوه رندر گرفتن در پریمیر

 

فرض کنید یک پروژه‌ای را انجام و به انتها رساندید و حالا نوبت خروجی گرفتن از آن است. در این بخش به آموزش رندر گرفتن در پریمیر می‌پردازیم.

ابتدا از منوی File گزینه Export و سپس Media را انتخاب و یا از کلیدهای ترکیبی Ctrl+M استفاده کنید. در پنجره باز شده، بازه زمانی 1 دقیقه است که در صورت نیاز می‌توانید آن را مشخص کنید.

با کشیدن لغزنده به سمت چپ می‌توانید مقدار بازه را کاهش دهید و حتی بخشی از ویدئو را حذف کنید. اما در اینجا می‌خواهیم از همه ویدئو رندر بگیریم. بنابراین می‌بایست تیک گزینه Match Sequence Settings را فعال کنید تا دیگر سوالی از شما نپرسد و براساس تنظیمات بخش Sequence پیش برود. اما با غیرفعالسازی این گزینه می‌توانید در بخش Format یک فرمت همچون AVI را انتخاب کنید. بخش Preset را روی همان گزینه پیش‌فرض گذاشته، در بخش Comments می‌توانید یادداشتی بنویسید و در بخش Output Name نام خروجی را مشخص کنید. معمولاً خروجی روی Desktop نمایش داده می‌شود که می‌توانید مسیر آن را به دلخواه تغییر دهید.

در بخش File Name نام فایل و در بخش Save As Type فرمت آن را مشخص کنید و روی Save کلیک کنید. در بخش Audio Export و Export Video می‌توانید مشخص کنید که فقط از صوت یا ویدئو رندر گرفته شود. پس فعالسازی این دو گزینه بسیار حائز اهمیت است. هنگام رندر گرفتن در بخش Summery مشخصات انتخاب شده نمایش داده می‌شود که در صورت نیاز می‌توانید تغییرات دلخواه را اعمال کنید. در نهایت روی Export کلیک کرده تا رندرگیری آغاز شود.

نتیجه رندر گرفتن در پریمیر

در پنجره نشان داده، بازه زمانی رندرگیری مشخص می‌گردد. پس از اتمام کار، به محل ذخیره‌سازی فایل رفته و با دو بار کلیک روی خروجی می‌توانید آن را مشاهده کنید. اگر روی فایل راست کلیک و Properties را انتخاب کنید، مشاهده می‌کنید که خروجی با فرمت AVI بوده و با وجود مدت زمان 1 دقیقه‌ای برای ویدئو، حجم آن MB 217 است. این حجم بسیار بالا اما کیفیت فایل عالی است.

خروجی گرفتن کلیپ در پریمیر با حجم کم

در این بخش می‌خواهیم چگونگی رندر گرفتن در پریمیر با حجم کم را مورد بررسی قرار دهیم. این مورد برای ساخت موشن گرافیک که حجم آن برای درج در وبسایت بهینه شود بسیار مناسب است. پس از آماده‌سازی فایل برای دریافت خروجی، به منوی Export Setting رفته و یا از کلیدهای ترکیبی Ctrl+M استفاده کنید. همچنین می‌توانید از منوی File گزینه Export را نیز انتخاب کنید و تنظیمات دلخواه را اعمال نمائید. سپس از سربرگ Video به بخش Bitrate Settings رفته و با تغییر CBR و کاهش آن، حجم فایل خود را کاهش دهید. سپس گزینه Use Maximum Render Quality را انتخاب نمائید تا از ویدئوی شما با بهترین کیفیت خروجی گرفته شود. بدین ترتیب یک فایل کم حجم با کیفیت بالا در اختیار دارید.

رندر گرفتن در پریمیر برای اینستاگرام

در این بخش می‌خواهیم چگونگی رندر گرفتن در پریمیر برای اینستاگرام را مورد بررسی قرار دهیم. همانطور که می‌دانید ابعاد اینستاگرام شامل ۱:۱، ۱۶:۹، ۴:۵ و ۹:۱۶ می‌باشد.

به منظور دریافت خروجی برای استوری اینستاگرام، یک Sequence یا پروژه ایجاد کنید. فایل خود را وارد برنامه نموده و از منوی بالا Sequence را انتخاب و روی Sequence Settings کلیک کنید. در پنجره باز شده تنظیمات دلخواه را برای پروژه انجام دهید.

اندازه فریم را بسته به پستی که قرار است آپلود کنید، تغییر داده تا به نتیجه دلخواه دست یابید. بدین ترتیب می‌توانید برای سایر شبکه‌های اجتماعی نیز ویدئو دلخواه را ایجاد کنید.

رندر گرفتن در پریمیر برای یوتیوب

در این بخش می‌خواهیم چگونگی رندر گرفتن در پریمیر برای یوتیوب را مورد بررسی قرار دهیم. بهترین فرمت H.264 است و ایده‌آل‌ترین بیت‌ریت برای ویدئوهای K4 روی 45 و 1080 بین 8 تا 12 است.

خروجی گرفتن با استفاده از مدیا انکدر

پس از نصب مدیا انکدر آن را باز کرده و در بخش بالایی نرم‌افزار روی + کلیک کنید. پروژه خود را در آن باز کرده و با کلیک روی بخش آبی رنگ زیر ستون Format یا Preset و دسترسی به تنظیمات خروجی، آن را به دلخواه تغییر دهید. سپس روی دکمه سبز رنگ بالا کلیک کرده تا رندرگیری آغاز شود.

خروجی گرفتن در پریمیر با فرمت MP4

اگر از مدیا انکدر استفاده می‌کنید، کافی است خروجی را روی H.264 قرار دهید تا با فرمت MP4 خروجی بگیرد. راه دیگر استفاده از پلاگین After Codec می‌باشد که باید آن را بصورت جداگانه دانلود و نصب کنید. برای استفاده از آن به پنجره Export رفته و در قسمت فرمت After Codec را انتخاب و خروجی بگیرید.

سایر روش‌های رندر گرفتن در پریمیر

در این بخش می‌خواهیم سایر روش‌های موجود برای رندر گرفتن در پریمیر را به شما آموزش دهیم. فرض کنید ویدئوی شما تمام شده و آماده رندر گرفتن در پریمیر است. اگرچه ممکن است تنظیمات پنجره خروجی کمی دشوار به نظر برسد اما چندان پیچیده نیست. در ادامه مراحل خروجی گرفتن در پریمیر با کیفیت بالا و حجم کم را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مرحله اول : باز کردن پنجره خروجی

از منوی File گزینه Export و سپس Media را انتخاب یا از کلیدهای ترکیبی Ctrl+M استفاده کنید و مطمئن شوید فایل مورد نظر انتخاب شده است. سپس در پنجره باز شده قبل از ارسال فایل به مدیا انکدر، تمام تنظیمات را به دلخواه انجام دهید.

مرحله دوم : انجام تنظیمات مورد نیاز

هنگام رندر گرفتن از یک فایل، محل دریافت خروجی و فرمت آن است که بسته به محل مورد استفاده متفاوت می‌باشد. موارد از پیش تنظیم شده زیادی وجود دارید که می‌توانید از آن‌ها برای انتخاب سریع تنظیمات فایل خروجی استفاده کنید.

شکل 13

اما اگر می‌خواهید از تنظیمات دلخواه خود استفاده کنید، کافی است Match Sequence Settings را انتخاب کنید تا خروجی شما دقیقاً براساس تنظیمات شما صورت گیرد. هرچند که این روش توصیه نمی‌شود، زیرا اغلب فایل‌ها به کدک‌های میانی نیاز دارند.

مرحله سوم : تعیین پلتفرم مورد استفاده

اگر پلتفرم شما YouTube یا Vimeo است، نرم‌افزار پریمیر تنظیمات از پیش تعیین شده بسیای را برای این دو مورد در اختیارتان قرار می‌دهد.

با این حال سفارشی سازی تنظیمات می‌تواند این امکان را برای شما فراهم سازد که فایل خود را در پلتفرم‌های بیشتری قرار دهید.

مرحله چهارم : انتخاب Format and Codec

بهترین فرمت برای پخش اینترنتی H.264 یا همان MP4 است که یکی از رایج‌ترین کدک‌های برای رندر گرفتن در پریمیر می‌باشد. در نتیجه در اغلب موارد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از آنجایی که ویدئوی مورد نظر P1080 با نرخ 976/23 فریم بر ثانیه است، می‌بایست تنظیمی را انتخاب کنید که با خروجی مورد نظر مطابقت داشته باشد.

مرحله پنجم : تنظیم میزان بیت‌ریت

یک نام برای فایل خروجی در نظر گرفته و اطمینان یابید که تیک Export Video و Export Audio فعال بوده تا خروجی دریافتی دارای صدا و تصویر باشد. گزینه Render at Maximum Depth را فعال کنید، اگرچه این کار زمان رندر گرفتن در پریمیر را افزایش می‌دهد اما بهترین خروجی را به شما خواهد داد.

اندازه فایل شما را Bitrate Encoding مشخص می‌کند. پس میزان بیت‌ریت را کاهش دهید تا حجم فایل را به حداقل برسانید. برای دریافت بهترین خروجی نیز باید بالاترین نرخ بیت را در نظر بگیرید.

مرحله ششم : اتمام خروجی در پریمیر یا مدیا انکدر

اکنون می‌توانید از میان دو گزینه موجود برای رندر گرفتن، یکی را انتخاب کنید. اگر گزینه صف را انتخاب کنید، خروجی شما به وسیله مدیا انکدر گرفته خواهد شد.

سپس دکمه سبز رنگ بالای صفحه را انتخاب کنید تا خروجی گرفتن آغاز شود. وقتی از مدیا انکدر استفاده می‌کنید، می‌توانید به کار در پریمیر نیز ادامه دهید.

مرحله هفتم : ذخیره تنیظمات برای خروجی‌های بعدی

اگر در اغلب موارد از تنظیمات خاصی برای خروجی‌های خود استفاده می‌کنید، می‌توانید آن را به عنوان یک پیش‌تنظیم جدید ذخیره کنید. برای این کار روی Save Preset در کنار لیست بازشوی از پیش تعیین شده در پنجره Export کلیک و یک نام برای آن انتخاب کنید تا بتوانید در خروجی‌های بعدی از آن استفاده نمائید.

سخن پایانی

در این مطلب به آموزش رندر گرفتن در پریمیر پرداخته و دانستیم در پایان هر پروژه، برای داشتن ویدئوی نهایی می‌بایست از کار، خروجی بگیریم. در ادامه رندر گرفتن با حجم کم و کیفیت خوب برای پلتفرم‌هایی همچون اینستاگرام، یوتیوب و … را مورد بررسی قرار دادیم. همچنین سایر روش‌های موجود برای رندر گرفتن مانند استفاده از مدیا انکدر را با یکدیگر مرور کردیم.

لطفا امتیاز خود را به این مقاله بدهید
author-avatar

درباره الهام اسلامی

من الهام اسلامی از سال 84 به طور تخصصی پروسه تصویرسازی و طراحی کاراکتر رو آغاز کردم. خوشحالم که میتونم اطلاعاتم رو در اختیار شما هم قرار بدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *