آموزش افترافکت

آموزش رندر گرفتن در افترافکت + ویدئو

آموزش رندر گرفتن در افترافکت

نحوه رندر گرفتن در افترافکت

همانطور که می‌دانید، افترافکت دنیایی از هنر و زیبایی است. شرکت Adobe هر روزه بر ویژگی‌ها و قابلیت‌های این نرم‌افزار می‌افزاید تا کار را برای کاربران ساده‌تر کند. پس از آن که پروژه شما به اتمام رسید، نوبت به خروجی گرفتن در افترافکت است تا بتوانید یک ویدئوی عالی را در اختیار داشته باشید. اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که با نرم‌افزار افترافکت سروکار دارید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا نحوه رندر گرفتن در افترافکت را به شما آموزش داده و روش‌های متعدد خروجی گرفتن را با یکدیگر بررسی کنیم. چرا که ممکن است انجام این کار برایتان به یکی از چالش‌های بزرگ تبدیل شده باشد.

حالت‌های مختلف رندر گرفتن در افترافکت

 

در این بخش از آموزش رندر گرفتن در افترافکت می‌خواهیم در مورد حالت‌های مختلف خروجی گرفتن صحبت کنیم. ابتدا وارد محیط برنامه شده و در محیط برنامه روی گزینه New Composition کلیک کنید تا پنجره مربوط به Composition Setting باز شود. در این پنجره به جز فیلد مربوط به نام Composition سه تَب Basic، Advanced و 3D Render وجود دارد که در تَب 3D Render می‌توانید حالت‌های مختلف رندر گرفتن را مشاهده کنید.

دو حالت اول با کارت گرافیک‌های معمولی قابل انجام است اما حالت سوم یا Ray-traced 3D به کارت گرافیک قوی و سخت‌افزار بهتری نیاز دارد. ابتدا حالت اول یا همان Classic 3D را انتخاب کرده و Ok کنید. در این حالت Composition ایجاد می‌شود. اکنون با فعالسازی یکی از اشکال موجود، یک Shape ایجاد کنید و حالت 3D را برای آن فعال کنید. بدین ترتیب گزینه Material Option نمایش داده می‌شود. در لیست بازشوی موجود، می‌توانید مقدار عددی گزینه‌ها را به صورت دلخواه تغییر دهید. جهت نمایش بهتر تغییرات اعمال شده، حالت View4 را فعال کنید.

حال اگر بر روی Composition راست کلیک و گزینه Composition Setting را انتخاب کنید، در پنجره باز شده در قسمت Renderer می‌توانید این بار حالت Ray-traced 3D را انتخاب و Ok کنید. در این حالت مشاهده خواهید کرد که در بخش تایم لاین گزینه Geometry Option نمایش داده می‌شود.

این بخش شامل چند گزینه است که با تغییر مقادیر آن می‌توانید اندازه قطر را برای مواردی همچون نورپردازی تعیین کنید. اگر مجدداً از پنجره Composition Setting حالت CINEMA 4D را انتخاب و Ok کنید، گزینه‌ای به تایم لاین اضافه نخواهد شد. با انتخاب Classic 3D نیز برای کار خود قطر نخواهید داشت، در صورتی که در دو حالت دیگر قطر دارید.

افزایش سرعت رندر گرفتن در افترافکت

استفاده از کارت گرافیک مناسب، یکی از اصولی‌ترین راه‌های افزایش سرعت خروجی گرفتن در افترافکت است. پیشنهاد ما به شما این است که در حد امکان از کارت‌های گرافیکی که شرکت Adobe در لیست خود پیشنهاد کرده استفاده کنید. هارد SSD از دیگر مواردی است که برای افزایش سرعت رندر گرفتن در افترافکت باید به آن توجه داشته باشید. این هارد به عنوان هارد کش افترافکت، تأثیر به سزایی در خروجی گرفتن از کلیپ‌ها، موشن گرافیک یا موشن استوری دارد، حتی می‌توانید از دو هارد نیز استفاده کنید.

رندر گرفتن در افترافکت با حجم کم

دغدغه بسیاری از تدوینگرها، رندر گرفتن در افترافکت است. اگر به هنگام گرفتن خروجی MP4 که یکی از پُرکاربردترین خروجی‌ها می‌باشد، بیت‌ریت را به درستی تنظیم نکنید، حجم فیلم بالا می‌رود. جهت رفع این مشکل می‌توانید از پلاگین AfterCodecs برای کاهش حجم بدون افت کیفیت استفاده کنید.

مشکل رندر گرفتن در افترافکت

استفاده از پنل رندر، یکی از راه حل‌های موجود برای رفع مشکل خروجی گرفتن در افترافکت است. برای این منظور از منوی Composition گزینه Add to Render Queue را انتخاب کنید.

در پنل Render Queue برای تغییر اولویت خود، Best Settings را انتخاب کنید.

پس از اعمال تغییرات، آن‌ها را ذخیره کرده و سپس به بخش Output Module که درست در زیر Render Settings قرار گرفته بروید و برای Composition های کوتاه Lossless را انتخاب نمائید. در انتها بر روی Output to کلیک کرده و مسیر مقصد را انتخاب کنید و دکمه Render را بزنید.

از دیگر راه‌های موجود برای حل مشکل رندر گرفتن در افترافکت تغییر به CPU Render است. با توجه به اینکه افترافکت برای افزایش سرعت پردازش از GPU استفاده می‌کند، باید کارت گرافیک بالایی داشته باشید. در غیر این صورت، این ویژگی را غیرفعال کنید. مراحل تغییر از GPU به CPU Render عبارت است از :

  • ابتدا از منوی File گزینه Project Settings را انتخاب نمائید.
  • در بخش Video Processing and Effects، گزینه Software Only را انتخاب و Ok کنید.

یکی دیگر از راه‌های موجود، افزایش فضای ذخیره‌سازی است. زیرا Cash بیش از حد می‌تواند تأثیر منفی بر عملکرد افترافکت بگذارد. مراحل پاکسازی فضای Cash عبارت است از :

  • به منوی Edit رفته و گزینه Purge را انتخاب نمائید.
  • سپس در لیست باز شده، گزینهAll Memory and Disk Cache را انتخاب کنید.

همچنین به‌روزرسانی سیستم نیز می‌تواند به رفع مشکل رندر گرفتن در افترافکت کمک کند. برای انجام این کار از منوی Start در ویندوز به بخش تنظیمات بروید و بر روی Windows Update کلیک کنید. در صورت در دسترس بودن آپدیت، گزینه Download and Install را انتخاب نمائید.

تنظیمات رندر گرفتن در افترافکت

برای انجام تنظیمات به منوی Edit رفته و از بخش Templates گزینه Render Settings را انتخاب کنید. در پنجره باز شده یک نام در فیلد مربوطه وارد کرده و Edit را بزنید تا تنظیمات رندر گرفتن در افترافکت باز شود. این پنجره دارای سه بخش است که عبارتند از :

  • بخش اول با تنظیمات جدول زمانی و پنل Composition در ارتباط است.
  • بخش دوم مربوط به نمونه‌برداری زمانی یا همان Time Sampling است.
  • بخش سوم Options است که امکان Skip کردن فایل‌های موجود را فراهم می‌کند.

سخن پایانی

در این مطلب به آموزش رندر گرفتن در افترافکت پرداخته و دانستیم پس از اتمام هر پروژه برای داشتن ویدئوی نهایی می‌بایست از کار، خروجی بگیریم. حالت‌های مختلفی برای خروجی گرفتن در افترافکت وجود دارد که آن‌ها را مورد بررسی قرار دادیم. همچنین راهکارهایی برای افزایش سرعت و کاهش حجم به هنگام خروجی گرفتن در افترافکت ارائه کردیم. در ادامه نیز به بررسی مشکلات و راه حل‌های موجود به هنگام خروجی گرفتن پرداخته و تنظیمات آن را با یکدیگر مرور کردیم.

لطفا امتیاز خود را به این مقاله بدهید
author-avatar

درباره الهام اسلامی

من الهام اسلامی از سال 84 به طور تخصصی پروسه تصویرسازی و طراحی کاراکتر رو آغاز کردم. خوشحالم که میتونم اطلاعاتم رو در اختیار شما هم قرار بدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *