
نحوه استفاده از پانل لینک در برنامه ایندیزاین
بسیاری از طراحانی که قصد صفحه آرایی کتابها و مجلات خود را دارند، ممکن است هنگام استفاده از پنل لینک ایندیزاین با چالش مواجه شوند. به همین سبب، در این مطلب قصد داریم تا شما را با نحوه کار با این قسمت از برنامه ایندیزاین آشنا کنیم.
فهرست مطالب
نرمافزار ایندیزاین برای طراحی صفحات و چارچوببندیهای مختلف متون در صنعت چاپ و رسانههای دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد. تصاویری که وارد محیط این برنامه میشوند، میتوانند به حالتهای مختلفی درون سند جای گیرند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا حالتهای مختلف استفاده از پنل لینک در برنامه ایندیزاین را با یکدیگر بررسی کنیم.
استفاده از پنل لینک در برنامه ایندیزاین
پنل لینک، لیستی از تمام تصاویر موجود در سند را نمایش میدهد که میتوانید با استفاده از منوی File و انتخاب گزینه Place آن را فراخوانی کنید.
حالت اول استفاده از پنل لینک در برنامه ایندیزاین
اولین حالت برای استفاده از پنل لینک در برنامه ایندیزاین آن است که تصویر وارد شده به درون سند، لینک یا پیوند داده شود. بدین ترتیب اصل فایل لینک شده، در همان مکان اولیه از سیستم باقی میماند و تنها یک پیشنمایش از آن در برنامه ایندیزاین قرار میگیرد. بدین ترتیب سند موجود همواره به اصل فایل وابسته خواهد بود و با اعمال تغییرات روی فایل اصلی، تصویر درون سند نیز، تحت تأثیر قرار میگیرد. استفاده از این حالت دارای دو مزیت است که عبارتند از :
- حجم سند در اسناد طولانی با تعداد تصاویر بالا سنگین نشده و سرعت کار افزایش مییابد.
- با توجه به اینکه هنگام صفحهآرایی، معمولاً نیاز به کوچک یا بزرگ کردن برخی از تصاویر و چرخاندن آنها خواهید داشت، اگر به هر دلیلی نیاز به ویرایش تصویر یا تعویض آنها بعد از صفحهآرایی داشته باشید، با Update نسخه ویرایش شده و یا جایگزینی تصویر، این کار به سهولت انجام خواهد شد.
حالت دوم استفاده از پنل لینک در برنامه ایندیزاین
دومین حالت برای استفاده از پنل لینک در برنامه ایندیزاین آن است که تصویر وارد شده به محیط برنامه، درون سند Anbd قرار گیرد تا کل اطلاعات سند به درون آن انتقال یابد. در این حالت اگرچه سند شما بینیاز از فایل مرجع خواهد بود، اما در شرایطی که تعداد تصاویر زیاد باشد، فایل بسیار سنگین میشود.
حالت سوم استفاده از پنل لینک در برنامه ایندیزاین
سومین حالت برای استفاده از پنل لینک در برنامه ایندیزاین آن است که تصویر درون سند، مستقل از فایل اصلی است. به عبارتی میتوان گفت که حالت سوم بسیار شبیه حالت دوم است با این تفاوت که هیچ ردی از خود درون پنل لینک برجای نمیگذارد. این در حالی است که فایل به سند لینک میشود.
نکات لازم در خصوص حالتهای مختلف
مشکلات موجود در حالت اول، آن است که امکان تغییر یا حذف ناخواسته فایل مرجع وجود دارد و در این صورت تصاویر خروجی در سند ایندیزاین با مشکل مواجه خواهند شد. همچنین برای انتقال فایل ایندیزاین از یک سیستم به سیستم دیگر، میبایست از دستور Package استفاده کنید تا تمامی تصاویر لینک شده در سند، درون پوشهای با همین نام گردآوری شود و در کنار سایر فایلهایتان قرار گیرد. به هنگام جابجایی نیز Package تمامی اطلاعات مورد نیاز سند، به همراه آن انتقال خواهد یافت.
برای استفاده از دستور Package کافی است به منوی File بروید و روی آن کلیک کنید. بنابراین اگر تصویری را از طریق Drag&Drop یا دستور Place در نرمافزار ایندیزاین، Import کنید، برنامه آن را در سندها، Anbd نمیکند و تنها یک پیشنمایش از تصویر و لینکی از فایل را ایجاد میکند. اما در صورتی که تصویر را مستقیماً از نرمافزارهایی همچون فتوشاپ و … به درون سند ایندیزاین Drag کنید یا Copy و در سند Paste کنید، تصاویر مطابق حالت سوم در سند قرار میگیرند.
آشنایی با مفاهیم استفاده از پنل لینک در برنامه ایندیزاین
ابتدا وارد محیط برنامه شوید و روی دکمه Open کلیک کنید تا پنجره مربوطه باز شود. فایل مورد نظر را انتخاب و Open کنید.
بدین ترتیب خواهید دید که یک پیغام خطا روی صفحه باز میشود که بیانگر از بین رفتن لینک بوده و اعلام میدارد که ۲۸ لینک تغییر پیدا کرده است. با کلیک روی گزینه Update Links، برنامه تمام نمونههای تغییر یافته را آپدیت میکند. اما مشکل اصلی در خصوص فایلهای حذف است. حال روی گزینهDont Update Links کلیک کنید تا طریقه آپدیت دستی را به شما آموزش دهید.
هرگاه لینک از دست رفته یا تغییر یافته موجود بود، پنلی تحت عنوان Links برای شما باز خواهد شد که میتوانید از منوی Window و یا کلیدهای ترکیبی Crtl+Shift+D نیز به آن دسترسی داشته باشید. همانطور که میبینید، این پنل در حال حاضر فعال است.
آشنایی با بخش Links
این پنل یک کنترل مرکزی برای تمامی فایلهای گرافیکی لینک شده است که تمامی تصاویر لینک شده و اطلاعات لازم در آن نمایش داده میشود. هم اینک یک خطا در آن مشاهده میکنید که با مثلثی زرد رنگ همراه با علامت تعجب نشان داده شده و به معنای تغییر در داخل سند است. به عبارتی این آیکون مشخص میکند که فایل Png موجود در داخل این سند تغییر کرده است. دایره قرمز رنگی هم که علامت سوال درون آن وجود دارد، بیان میکند که آن آیتم از دست رفته است. اگر هم علامت خاصی در مقابل فایلها وجود نداشته باشد، یعنی تمامی فایلها در وضعیت مناسبی قرار دارند.
با انتخاب تصویر و مراجعه به بخش Info در قسمت پایین پنل لینک، فلش کوچکی را مشاهده خواهید کرد. با کلیک روی آن میتوانید به بخش Info Links دسترسی داشته باشید. در این بخش میتوانید تمامی اطلاعات تصویر همچون نام، فرمت، محل قرارگیری در صفحه، Mode رنگی، میزان رزولوشن و … را ببینید.
در صورتی که موس را به بخش جداکننده دو پنل نزدیک کنید، به یک فلش دوطرف تبدیل میشود که میتوانید قسمت بالایی و پایینی پنل را برای دسترسی راحتتر به اطلاعات بزرگ و کوچک کنید.
آشنایی با بخش Pages
اعدادی مقابل فایلهای لینک شده قرار دارند که ترتیب لیست شدن آنها براساس صفحات است. در بالای پنل Links آیکون صفحهای شکل وجود دارد که نمایانگر ستون صفحات است و با عنوان Page نمایش داده میشود. در صورت فعال بودن این گزینه، صفحات به ترتیب از اولین صفحه به آخرین صفحه لینک میشوند و در صورت غیرفعال بودن، از آخرین صفحه به اولین صفحه لیست و مرتب میشوند. میتوانید آنها را براساس وضعیت نیز لیست کنید.
با انتخاب Status میتوانید تمام لینکهای تغییر کرده و یا از دست رفته را در آخر لیست مشاهده کنید و با انتخاب مجدد Status آنها را در بالای لیست ببینید. اگر تعداد فایلهای اینچنینی زیاد باشد، استفاده از این روش بسیار سودمند خواهد بود. با کلیک روی گزینه Name میتوانید آنها را برحسب حروف الفبا مرتب کنید.
اگر هنوز نسبت به محل قرارگیری تصویر در سند آگاهی ندارید، روی عدد مقابل تصویر کلیک کنید. این عدد نشانگر شماره صفحهای است که عکس در آن قرار دارد.
آپدیت کردن تصاویر
برای آپدیت کردن تصاویر روشهای مختلفی وجود دارد. میتوانید با استفاده از پنل لینک در برنامه ایندیزاین، گزینه Update Links را انتخاب یا روی Update Links در قسمت پایین پنل کلیک کنید. سریعترین روش برای آپدیت تصویر، آن است که روی مثلث زرد رنگ موجود در پنل لینک، دوبار کلیک و تصویر تغییر یافته را آپدیت کنید تا تصویر جدید جایگزین تصویر قبلی شود و مثلث زرد رنگ از بین برود.
اکنون نوبت جایگزینی فایلهای از دست رفته است. ابتدا باید جای انها را بیابید تا بتوانید مجدداً در برنامه Import کنید. اگرچه در مقابل تصویر از دست رفته، شماره صفحه را نمیبینید اما فلش کوچکی در کنار آنها وجود دارد. با کلیک روی آن میتوانید بببینید که این عکس در کدام صفحه مورد استفاده قرار گرفته است.
علت عدم نمایش شماره صفحه در این بخش، استفاده از تصویر در صفحات مختلف است. با دوبار کلیک روی دایره قرمز، کادر Locate برای شما باز خواهد شد که باید مسیر ذخیرهسازی جدید تصویر را مشخص کنید.
در این حالت پیامی برای شما به نمایش درخواهد آمد که برای ارتباط مجدد، باید آن را Ok کنید.
این کار موجب میشود تا فایل در تمامی صفحات تغییر کند. گاهی نیز لازم است تا تصویر را از روی دیسک پیدا کنیم. به عبارتی مکان تصویر را در سند میدانیم ولی از محل قرارگیری آن روی دیسک مطمئن نیستیم. با استفاده از پنل لینک در برنامه ایندیزاین تصویر را انتخاب و از منوی موجود در پنل، گزینهReveal in Explorer را انتخاب کنید.
بدین شیوه مسیر فایل از درون دیسک مشخص شد. توجه داشته باشید که قبل از Import یا Expert تصاویر، تمامی آنها در پنل لینک، آپدیت شده باشند. در غیر اینصورت تصویری با رزولوشن پایین نمایش داده میشود و کار را بیکیفیت میکند.