آموزش پریمیر

آموزش ساخت تصاویر متحرک در برنامه پریمیر + ویدئو

نحوه حرکت دادن تصویر در پریمیر پرو

یکی از کاربردی‌ترین ویژگی‌های نرم‌ افزار پریمیر متحرک‌ سازی تصاویر و عکس است که به واسطه آن می‌توانید تصاویر ثابت را به حرکت درآورید. ایجاد انیمیشن بر روی فایل ها در پریمیر نه تنها از جذابیت بالایی برخوردار است، بلکه موجب تأثیرگذاری بیشتر ویدئو در ذهن بیننده خواهد شد و تحول عظیمی در صنعت فیلمسازی ایجاد خواهد کرد. اگر شما هم به ساخت انیمیشن علاقه‌مندید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به بررسی نحوه ایجاد انیمیشن بر روی فایل ها در پریمیر بپردازیم.

متحرک سازی عکس در پریمیر

 

در مقاله ارتباط بین فتوشاپ و پریمیر، به چگونگی انتقال یک فایل از محیط فتوشاپ به محیط پریمیر پرداختیم. پس از وارد فایل‌ها و قرار دادن در بخش تایم لاین، قرار شد که برای دو قاب مدنظر انیمیشن ایجاد کنیم. در ابتدا برای ساخت تصاویر متحرک یا طراحی بنر گیف در پریمیر روی دو قابی که از سایر قاب‌ها جدا کرده بودید، یک تصویر ویدئویی قرار دهید. قبل از شروع کار CTI را به ابتدا ببرید و پس از انتخاب قاب یا لایه، آن را هر 5 ثانیه، 20 درجه به چپ و 20 درجه به راست حرکت دهید.

توجه داشته باشید که هدف ما ساخت یک تصویر متحرک 1 دقیقه‌ای است اما لایه‌ها در بازه 38 ثانیه‌ای تنظیم شده‌اند. هر سه لایه را انتخاب کرده و با قرار دادن اشاره‌گر موس در انتها و Drag کردن، بازه همه لایه‌ها را بصورت همزمان با هم جابه‌جا کرده و روی 1 دقیقه قرار دهید. CTI را در ابتدا قرار داده و لایه‌ای را که می‌خواهید روی آن کار کنید در ردیف اول قرار دهید. سپس روی صفحه مانیتور دوبار کلیک کنید تا کادر آبی رنگ ظاهر شود.

در مانیتور نقطه‌ای به نام Anchor Point موجود است که نمایانگر مرکز است. برای جابه‌جایی، تصویر مرکز را روی تصویر مشخص کنید. کمی صفحه را Zoom کنید تا دقت کار افزایش یابد. در انتها گزینه Fit را انتخاب کنید. پس از مشخص شدن مرکز تصویر، CTI را در ابتدا قرار داده و روی سربرگ Effect Control کلیک کنید. در این سربرگ در قسمت Motion بر روی لیست بازشوی آن کلیک کنید تا گزینه‌های موجود نمایان شوند. یکی از این گزینه‌ها Rotation به معنای چرخش است که در بازه زمانی صفر تصویر یا قاب باید در همین مکانی که هست قرار داده شود.

تعیین بازه حرکت انیمیشن

در این بخش از نحوه ساخت تصاویر متحرک در پریمیر روی دکمه Toggle Animation کلیک کنید. برای آن که مشخص کنید بازه صفر همان نقطه شروع است، روی علامت Add کلیک نموده تا روشن شود. بدین شیوه نقطه شروع ثبت می‌گردد. برای دقیق بودن بازه‌های 5 ثانیه‌ای، اعداد را به صورت دستی وارد کنید.

پس از گذشت 5 ثانیه اول، مشخص کنید که قاب 20 درجه در جهت عقربه‌های ساعت چرخش داشته باشد. مجدداً بازه را روی 10 ثانیه قرار دهید و این بار مشخص کنید که قاب 20- درجه زاویه بگیرد. این تغییرات در قسمت چپ مانیتور اعمال شده و قابل مشاهده خواهد بود. این کار را تا انتهای بازه 1 دقیقه انجام دهید. سپس CTI را به ابتدا برده و کار را اجرا کنید.

همانطور که مشاهده می‌کنید قاب عکس به حرکت درمی‌آید. برای قاب بعدی نیازی به اعمال تمامی این تغییرات نیست. می‌توانید با دو بار کلیک روی صفحه و قرار دادن CTI در ابتدا، نقطه Anchor Point را تعیین کنید تا مشخص گردد که چرخش از کجا شروع شود. کمی هم صفحه را Zoom کنید تا دقت کار افزایش یابد.

به لایه قبلی بازگشته و در پنل سمت راست روی Effect Controls کلیک کنید. با استفاده از Ctrl+A همه بازه‌ها را انتخاب کرده و با Ctrl+C آن‌ها را کپی کنید. روی لایه بعدی کلیک کنید تا Effect Controls به نمایش درآید. در بخش Rotation، گزینه Toggle Animation را فعال و نقطه شروع را ثبت کنید. در صفحه کلیک کرده و Ctrl+V را بزنید یا راست کلیک کنید و Paste را انتخاب کنید. اگر کار را اجرا کنید مشاهه خواهید کرد که هر دو قاب با هم حرکت می‌کنند و تغییراتی که روی قاب اول اعمال کرده بودید، روی قاب دوم نیز اعمال شد.

متحرک ‌سازی قاب و ویدئو به صورت همزمان

دو ویدئو را انتخاب کرده و در قسمت تایم لاین قرار دهید. با توجه به این که به صدا نیازی نداریم، روی آن‌ها راست کلیک کرده و با انتخاب گزینه Unlink بخش اضافی آن را حذف کنید. ویدئو را در ابعاد قاب تنظیم و روی آن کلیک کنید و به ابتدای Go to In از CTI برگردانید. برای جلوگیری از تغییر همزمان طول و عرض، Uniform Scale را غیرفعال کرده و ابعاد ویدئو را به دلخواه تعیین کنید.

با اجرای کار، مشاهده خواهید کرد که ویدئو ثابت بوده و فقط قاب‌ها حرکت می‌کنند. در این حالت علاوه‌بر آن که برای چرخش به ویدئو زاویه می‌دهید، باید حالتی ایجاد کنید که ویدئو جابه‌جا شود. همانطور که می‌دانید Position به معنای موقعیت است، پس Position، Toggle Animation را فعال کنید. با کلیک روی ویدئو، Rotation، Toggle Animation، Effect Control را فعال کنید.

مشاهده خواهید کرد که دکمه‌های Add/Remove Keyframe فعال می‌شوند. حال می‌خواهیم زاویه را از سمت راست قاب Source کپی بگیریم. Ctrl+A را انتخاب و با Ctrl+C کپی بگیرید. روی ویدئو کلیک کرده و در بخش Rotation از Ctrl+V یا راست کلیک و گزینه Paste استفاده کنید. فقط بخش Positon را خودتان انتخاب کنید که با زدن Go to In خط زمان یا CTI به ابتدا برود. در نهایت کار را Play کنید.

می‌توانید در قسمت پایین مانیتور بصورت اتومات یا دستی بازه 5 ثانیه را انتخاب و یک Keyframe ایجاد کنید. به ترتیب در بازه‌های 15، 20 و … تا انتها انجام دهید. زاویه تغییر می‌کند اما باید Position را تعیین کنید. CTI را به ابتدا ببرید و Play نمائید. می‌بینید که قاب و ویدئو به صورت همزمان حرکت می‌کنند.

اعمال تنظیمات یک ویدئو بر روی دیگری

حال، برای متحرک سازی تصویر در پریمیر می‌خواهیم ویدئوی دیگری را وارد کرده و تنظیمات ویدئوی قبلی را روی این ویدئو نیز اعمال کنیم. چون Track اصافی نداریم، راست کلیک کرده و Add Tracks را انتخاب کنید. به Track صدا نیازی ندارید، پس آن را صفر قرار دهید. ویدئو مورد نظر را در تایم لاین قرار داده و بخش اضافی ان را حذف کنید. سپس راست کلیک کرده و گزینه Scale to Frame Size را انتخاب کنید. برای جلوگیری از تغییر همزمان طول و عرض، گزینه Uniform Scale را غیرفعال کرده و ابعاد ویدئو را به دلخواه تعیین کنید. کمی صفحه را Zoom کنید تا دقت کار افزایش یابد.

به ویدئوی قبلی بازگشته و کادر سمت راست پنل Source، Ctrl+A را انتخاب و با Ctrl+C کپی بگیرید. روی ویدئوی جدید کلیک کرده و از بخش Effect Controls گزینه Position و Rotation را فعال کنید. نقطه اولیه ثبت شده، حال می‌توانید از Ctrl+V یا راست کلیک و گزینه Paste استفاده کنید. CTI را در ابتدا قرار داده و Play کنید. مشاهده می‌کنید که زمان درست است اما باید برای آن مکان تعیین شود. از آنجایی که موقعیت این ویدئو با ویدئوی قبلی متفاوت است، نمی‌توانید همان تغییرات را روی آن Copy کنید، بلکه فقط می‌توانید زاویه یکی از لایه‌ها را Copy کرده و آن را در قسمت Source، Paste کنید. موقعیت ویدئوی دوم را در تمام بازه‌های 5، 10 و … را تا انتها در نظر بگیرید و تعیین کنید. سپس CTI را در ابتدا قرار داده و Play کنید.

قرار دادن یک تصویر یا ویدئو در بک گراند

می‌توانید از یک موسیقی ملایم نیز استفاده و آن را در تایم لاین قرار دهید. حتی می‌توانید Background مشکی پشت تصویر را در فتوشاپ به رنگ سفید درآورید. برای انجام این کار ابتدا کل کادر را در فتوشاپ به رنگ سفید درآورده و آن را Save کنید. سپس در پریمیر در Project راست کلیک کرده و Import را انتخاب کنید و در تایم لاین قرار دهید. برای اضافه کردن یک لایه روی Add Track کلیک کنید تا پنجره‌ای به نمایش درآید و مشخص کنید که لایه ایجاد شده قبل از اولین لایه قرار گیرد. لایه صدا را صفر کرده و Ok کنید. آن را در تایم لاین قرار داده و طول آن را افزایش دهید. بدین ترتیب Background سفید به کار اضافه می‌شود.

اکنون Play کرده تا تغییرات را مشاهده کنید. همچنین می‌توانید بجای Background سفید از یک ویدئو در پشت تصویر استفاده کنید. در این حالت باید صوت را حذف کنید تا صدای خود ویدئو پخش شود. به عبارتی در این انیمیشن دو ویدئو به همراه یک ویدئو در Background موجود است.

سخن پایانی

در این مطلب به نحوه ساخت تصاویر متحرک در پریمیر و ایجاد انیمیشن بر روی فایل ها پرداختیم و چند ویدئو را در یک فایل قرار دادیم. در ادامه نیز با بررسی یک مثال، برای دو قاب انیمیشن ایجاد کردیم. علاوه‌بر تصویر متحرک ایجاد شده، شما می‌توانید انیمیشن‌های دیگری را نیز به دلخواه ایجاد نمائید. امیدواریم که این مطلب مورد رضایت شما قرار گرفته باشد.

لطفا امتیاز خود را به این مقاله بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *