فهرست مطالب
پریمیر یکی از محبوبترین نرمافزارهای ویرایش و تدوین ویدئو میباشد که امروزه به یکی از استانداردترین آنها تبدیل شده است. یکی از دغدغههای اصلی تدوینگرها، مدیریت فایلها و لایهها است. به خصوص در نرمافزار پریمیر که بسیاری از افکتها میبایست تنها بر روی یک لایه اعمال شود. اینجاست که یکی از ویژگیها و قابلیتهای پُر استفاده در تدوین فیلمها یعنی merge کردن به کارتان خواهد آمد و به واسطه این قابلیت میتوانید لایههای فیلم را با یکدیگر ادغام کنید. همچنین به واسطه تنظیمات بخش Color بر روی فایلها میتوانید تغییرات دلخواه را بر روی فایل خود ایجاد کنید. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا علاوهبر آشنایی با تنظیمات بخش Color در پریمیر به نحوه Merge کردن فایل ها در پریمیر بپردازیم و آن را مورد بررسی قرار دهیم.
تنظیمات بخش Color در پریمیر
در این قسمت میخواهیم به تنظیمات بخش Color در پریمیر بپردازیم. وقتی که شما روی Color کلیک میکنید، در سمت راست پنل برایتان منوی Lumetri Color به نمایش درخواهد آمد. این بخش برای تصاویر و فایلهای ویدئویی مورد استفاده قرار میگیرد و کاربرد فراوانی دارد. اکنون یک فایل ویدئویی را انتخاب کرده و در تایم لاین قرار دهید. فرقی نمیکند که نشانگر در کدام قسمت از ویدئو قرار دارد، زیرا امکان اعمال تغییرات وجود خواهد داشت. این نکته را به یاد داشته باشید که تغییرات تنها بر روی تصویر ویدئو اعمال میشود.
اصلاح مقدماتی یا Basic Correction
با فعالسازی گزینه Basic Correction که به معنای تصحیح پایه است، تنظیمات آن فعال خواهد شد و میتوانید تغییرات دلخواه را بر روی فایل خود اعمال کنید. در بخش LUT Input میتوانید گزینهای را جهت ویرایش در نوع نمایش فایل انتخاب کنید. به عبارتی گزینههای موجود مشابه افکت است که اگر None را انتخاب کنید، هیچ افکتی روی آن اعمال نمیشود. اگر افکت خاصی را مدنظر دارید، میتوانید Custom را انتخاب کرده و نمونه خود را از درون سیستم برگزینید. اگر روی Browse کلیک کنید، میتوانید لودهای موجود در سیستم را انتخاب کنید. همچنین در قسمت WB Selector میتوانید رنگ خاصی را برگزیند و روی تصویر اعمال نمائید و یا برای تغییر در نوع رنگ تصویر ویدئویی از لغزندهها استفاده کنید.
شفافیت تصویر را میتوانید در بخش Exposure افزایش دهید. هر چه نوری که به تصویر میدهید بیشتر باشد، شفافیت تصویر نیز افزایش مییابد. در بخش Contrast که به معنای تضاد است و همچنین در بخش Highlights، میتوانید رنگ خاصی را اعمال کنید. برای افزایش تیرگی در تصویر از Shadows، Whites و Blacks استفاده کرده و در بخش Saturation به معنای اشباع رنگی را اعمال کنید. حال اگر بخواهید تمامی تغییرات انجام شده را به حالت اولیه باز گردانید، کافی است بر روی دکمه Reset کلیک کنید.
خلاقیت یا Creative
این بخش از تنظیم رنگ در پریمیر شامل ابزارهایی است که برای اصلاح رنگ ویدئو مورد استفاده قرار میگیرد. در قسمت Look میتوانید نوعی افکت برای تصویر خود انتخاب کنید. در قسمت Intensity نیز و زیرمجموعه آن نیز ویرایشهایی وجود دارد که با حرکت هر یک از لغزندههای موجود، تغییراتی بر روی تصویر اعمال میشود. در نهایت با اجرای کار یا همان Play کردن میتوانید تمامی تغییرات اعمال شده را مشاهده کنید.
منحنیها یا Curves
این بخش از تنظیم رنگ در پریمیر شامل ابزارهایی است که برای کاربردهای مختلف همچون تنظیم رنگ مایه، اشباع و کنتراست رنگ برای رنگهای خاص یا کل تصویر مورد استفاده قرار میگیرد که با کلیک بر روی هر کدام از آنها میتوانید تغییرات مورد نظر را اعمال کنید.
سخن پایانی
در این مطلب به آموزش تنظیم رنگ در پریمیر پرداختیم و دانستیم که این تغییرات تنها بر روی تصویر ویدئو یا موشن گرافیک اعمال میشوند. از آنجایی که مدیریت فایلها و لایهها یکی از دغدغههای اصلی تدوینگرها به شمار میرود و برخی از افکتها تنها بر روی یک لایه اعمال میشود،