فهرست مطالب
چگونه با Track Matte در افترافکت کار کنیم؟
یکی از بهترین و کاربردیترین ویژگیها در افترافکت، Track Matte است که در آن بخشی از لایه تراش خورده و لایه زیر را نشان میدهد. به عبارتی با استفاده از Track Matte یک لایه بالایی ایجاد میشود که میزان درخشندگی یا همان آلفا را تأمین میکند و یک لایه پائینی که تصویر یا ویدئو را نشان میدهد. مستقل بودن Track Matte از تمام لایههای پروژه، همان چیزی است که آن را منحصر به فرد میکند. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به آموزش Track Matte در افترافکت بپردازیم و حالتهای مختلف Mode را با یکدیگر بررسی کنیم.
آموزش Track Matte در افترافکت
یک Composition با ویژگیهای دلخواه ایجاد کرده، دو تصویر را وارد محیط برنامه کنید و در قسمت تایم لاین قرار دهید. ابعاد آنها را مطابق با ابعاد Composition تنظیم و در پایین صفحه بر روی Toggle Switches/Modes کلیک کنید تاMode های رنگی در تایم لاین نمایش داده شوند.
اکنون تصویر دیگری را برای آموزش Track Matte در افترافکت انتخاب نموده و در بخش تایم لاین بالای دو تصویر دیگر قرار دهید. با انتخاب برخی از Mode های رنگی میتوانید تغییراتی در رنگ و حالت نمایش تصویر ایجاد کنید. در اینجا حالت Classic Color Dodge انتخاب شده که تصویر اول را با تصویر پشت خود ترکیب کرده است.
در برخی حالات با تغییر تصویر دوم، تغییرات روی تصویر سوم نیز اعمال میشود. در اینجا حالت Multiply را برای تصویر دوم انتخاب کردیم که در آن تصویر لایه سوم با دو تصویر دیگر ترکیب شده است.
اگر حالت ترکیبی را برای لایه سوم انتخاب کنید، تصویر با رنگ پسزمینه ترکیب میشود. بخش بعدی، TrakMat است که همان Track Matte میباشد. برای مشاهده تأثیر این بخش روی کارها، Mode تمام لایهها را روی Normal قرار دهید. در لیست بازشوی بخش Track Matte، حالات متفاوتی وجود دارد، در ابتدا Alpha Matte را برای لایه دوم انتخاب کنید. بدین ترتیب رنگ لایه قبلی خود را جذب کرده و دیگر نمایش داده نمیشود.
با انتخاب حالت Alpha Inverted لایه اول رنگ لایه سوم را جذب میکند و با جابهجایی تصویر اول، قسمتهای مختلف تصویر سوم قابل مشاهده خواهد بود.
با انتخاب حالت Luma Matte ترکیبی از هر دو لایه ایجاد شده و هر دو تصویر، در لایه اول قابل مشاهده است.
آخرین حالت، درست برعکس حالت قبل بوده و ترکیبی از سه لایه را در این دو حالت مشاهده خواهید کرد.
بررسی حالتهای مختلف Mode
در این بخش از آموزش Track Matte در افترافکت حالت No Track را انتخاب کنید و هر سه لایه را در حالت انتخاب شده قرار دهید. سپس P را از صفحه کلید انتخاب کرده تا Position به نمایش درآید. آن را Reset کنید تا در صورت تغییر به حالت اول بازگردد. چند حالت در بخش Mode قرار دارد که به بررسی آنها میپردازیم.
- حالت Stencil Alpha: در این حالت مشاهده خواهید کرد که لایه اول رنگ لایه دوم را جذب کرده و در لایه آخر، رنگ مشکی Composition قرار میگیرد که برای درک بهتر آن را به سفید تغییر دهید.
- حالت Stencil Luma: رنگ Composition جایگزین شده و لایه سوم نمایش داده نمیشود.
- حالت Silhouette Alpha: لایه اول رنگ Composition را به خود جذب میکند.
- حالت Silhouette Luma: لایه اول و رنگ Composition با یکدیگر ترکیب میشوند.
با انتخاب گزینههای دیگر میتوانید تأثیر آنها را بر روی لایههای متفاوت مشاهده کنید. همانطور که در شکل زیر مشاهده میکنید، در منوی Layer تعدادی گزینه وجود دارد که کلیدهای میانبری را به منظور جابهجایی بین Mode ها مشخص کرده است.
سخن پایانی
در این مطلب به آموزش Track Matte در افترافکت پرداخته و دانستیم یکی از کاربردیترین و بهترین تکنیکها در افترافکت است که برای ویدئو کلیپ و تیزرهای تبلیغاتی، طراحی و ساخت استوری موشن به وفور مورد استفاده قرار میگیرد. برای استفاده از این قابلیت به دو لایه نیاز است که یکی اطلاعات آلفا یا همان درخشندگی را فراهم میکند و دیگری به عنوان پُر کننده عمل میکند. به عبارت دیگر با این ابزار میتوانید شفافیت یک لایه را بر اساس لایه دیگر تعیین کنید.